Gaziantep'te katliam gibi kaza: 6 kişi hayatını kaybetti 17 kişi yaralandı İşte kazada hayatını kaybedenlerin isimleri

Gaziantep'te yaşanan korkunç trafik kazasında, fren sistemi boşalan bir kamyonun ışıklarda bekleyen 2 otomobile çarpması sonucu 6 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı. Kazanın ardından kamyon şoförü Tahsin Ergin, polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonucunda Tahsin Ergin, kaza nedeniyle ölenlerin yakınlarının şikayeti üzerine tutuklandı.

Gaziantep'te katliam gibi kaza: 6 kişi hayatını kaybetti 17 kişi yaralandı İşte kazada hayatını kaybedenlerin isimleri

Cuma akşamı, Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Sakçagözü Mahallesi yakınlarında meydana gelen korkunç trafik kazası büyük bir faciaya yol açtı. Kamyonun freninin boşalması sonucu meydana gelen kazada, birçok araç birbirine girdi.

Faciada Ölenler ve Yaralılar

Kaza sonucu minibüsün içinde bulunan Suriyeliler de dahil olmak üzere toplamda 6 kişi hayatını kaybetti. Kazada yaşamını yitirenler arasında Fikret Raşit (56), kızları Ela (25), Beyen (24), Feride (17), torunu Ahmed Alluş (2) ve akrabalarından Hüseyin Abdo (24) bulunuyor. Ayrıca, kazada kamyon şoförü olan Tahsin Ergin dâhil 16 kişi yaralandı.

Kamyon Şoförü Gözaltına Alındı

Kazanın ardından yaralılar Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Kamyon şoförü Tahsin Ergin, tedavisi tamamlandıktan sonra jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Ergin, sorgusunda kamyonun kontrolünü fren boşalması nedeniyle kaybettiğini belirterek büyük bir pişmanlık ifade etti.

Şüpheli Tutuklandı

Tahsin Ergin'in jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve nöbetçi hakimlikçe 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Soruşturma Devam Ediyor

Kazaya ilişkin savcılık soruşturmasının hâlâ sürdüğü ve olayın tüm detaylarının aydınlatılmaya çalışıldığı belirtildi. Bu acı olay, trafik güvenliği ve araç bakımının önemini bir kez daha gündeme getirdi.