Gaddar dizisindeki Levent kimdir? Gaddar dizisindeki Levent'i kim oynuyor gerçek adı ne?

Çağatay Ulusoy, son olarak Gaddar dizisinde Levent karakterini canlandıran başarılı bir oyuncu ve modeldir. Ulusoy, 2010 yılında Best Model of Turkey birincisi olmuş, 2011 yılında Adını Feriha Koydum dizisiyle oyunculuk kariyerine başlamıştır. Ulusoy, Anadolu Kartalları, Medcezir, İçerde, Hakan: Muhafız, Yeşilçam ve Kağıttan Hayatlar gibi pek çok film ve dizide rol almıştır.

Gaddar dizisindeki Levent kimdir? Gaddar dizisindeki Levent'i kim oynuyor gerçek adı ne?

Gaddar dizisi, son zamanlarda izleyicilerin ilgisini çeken bir yapım oldu. Dizinin başrol oyuncularından biri de Çağatay Ulusoy, Levent karakterini canlandırıyor. Levent, dizide bir gazeteci olarak çalışan, adalet arayan, cesur ve karizmatik bir gençtir. Peki, Çağatay Ulusoy kimdir? Çağatay Ulusoy’un hayatı, kariyeri, başarıları ve özel hayatı hakkında merak edilenler haberimizde.

Çağatay Ulusoy’un Hayatı

Çağatay Ulusoy, 23 Eylül 1990 tarihinde İstanbul Bakırköy’de doğmuştur. Babası Bulgaristan göçmeni, annesi ise Boşnak. Avcılar Lisesinde okudu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde Sulama Sistemleri üzerine eğitim görmüştür. Ayla Algan 'dan oyunculuk dersleri aldı.

Gaddar dizisindeki Levent kimdir? Gaddar dizisindeki Levent'i kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 1

Çağatay Ulusoy’un Kariyeri

Çağatay Ulusoy, 2010 yılında Ülkemizde 15 Ekim 2010 tarihinde yapılan best model (Best Model of Turkey) yarışmasında birinci olmuştur. 2011 yılında, Bulgaristan 'da yapılan Best Model Türkiye’yi temsil etti2. İlk rolü Show TV’de 2011’de yayınlanmaya başlanmış olan “ Adını Feriha Koydum ” adlı dizideki Emir Sarrafoğlu karakteridir. İlk kez 2011 yılında yönetmenliğini Ömer Vargı ’nın yaptığı “ Anadolu Kartalları ” adlı sinema filmiyle kamera karşısına geçti. Bu filmde Engin Altan Düzyatan, Şevket Çoruh, Özge Özpirinçci, Ekin Türkmen, Hande Subaşı, İlhan Şeşen ile birlikte oynadı. Filmde Üsteğmen Ahmet Onur karakterini canlandırmış ve bu rolüyle de büyük beğeni toplamıştır.

Çağatay Ulusoy, 2013 yılında “Medcezir” dizisinde Serenay Sarıkaya ve Barış Falay ile başrolü paylaştı. Dizi, Amerikan dizisi The O.C 'nin yerli uyarlamasıydı ve 2 sezon boyunca 77 bölüm sürdü. Ulusoy, dizide Yaman Koper karakterini canlandırdı2. 2015 yılında başrollerini Leyla Lydia Tuğutlu ile paylaştığı “ Delibal ” adlı sinema filminde Barış Ayaz karakterine hayat verdi. Film, 1.465.092 kişilik gişe yapmıştır.

Çağatay Ulusoy, 2016-2017 yılları arasında Show TV 'de yayımlanan, reyting rekortmeni olan İçerde dizisinde Aras Bulut İynemli ile beraber başrol olarak yer aldı. Ulusoy, dizide Sarp Yılmaz karakterini canlandırdı4. 2018-2020 yılları arasında Netflix 'te 4 sezon, 32 bölüm yayımlanan ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız 'ın başrol karakteri olan Hakan Demir rolünü üstlendi. Dizinin her bir bölümü 15 milyondan fazla izlenip Netflix’in başarılı yapımları arasında yer almayı başarmıştır.

Çağatay Ulusoy, 2021 yılında BluTV yapımı Yeşilçam isimli dizide Semih Ateş karakterini canlandırdı. Dizi, 1960’lı yılların Türk sinemasını konu alıyordu. Aynı zamanda Netflix’te yayınlanan Kağıttan Hayatlar isimli filmde başrol oynadı. Ulusoy, filmde Mehmet karakterini canlandırdı. Film, bir çöp toplayıcısının hayatını anlatıyordu.

Gaddar dizisindeki Levent kimdir? Gaddar dizisindeki Levent'i kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 2

Çağatay Ulusoy, şu anda Gaddar dizisinde Levent karakterini canlandırıyor. Dizi, bir gazetecinin adalet arayışını ve bir mafya liderinin hayatını konu alıyor. 

Çağatay Ulusoy’un Başarıları

Çağatay Ulusoy, oyunculuk kariyeri boyunca pek çok ödül ve adaylık kazanmıştır. İşte bunlardan bazıları:

2012 yılında, Adını Feriha Koydum dizisiyle Ayaklı Gazete Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.
2013 yılında, Anadolu Kartalları filmiyle 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.
2014 yılında, Medcezir dizisiyle 41. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.
2015 yılında, Medcezir dizisiyle 42. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.
2016 yılında, Delibal filmiyle 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.
2017 yılında, İçerde dizisiyle 44. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.
2019 yılında, Hakan: Muhafız dizisiyle 46. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.
2020 yılında, Hakan: Muhafız dizisiyle 47. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.
2021 yılında, Yeşilçam dizisiyle 48. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.