Gaddar dizisindeki Ekber Baltacı kimdir? Gaddar dizisindeki Ekber Baltacı'yı kim oynuyor gerçek adı ne?

Erdal Özyağcılar, 1948 yılında Bursa İznik’te doğan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Şehir Tiyatrosu’ndan emekli olan sanatçı, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı, Yılanların Öcü, Bizimkiler, Yabancı Damat, Elveda Rumeli, Karadağlar gibi pek çok yapımda rol almıştır. Son olarak Gaddar dizisinde Ekber Baltacı karakterini canlandıran Özyağcılar, izleyicilerden büyük beğeni toplamaktadır. Peki, Gaddar dizisindeki Ekber Baltacı kimdir? Gaddar dizisindeki Ekber Baltacı'yı kim oynuyor gerçek adı ne?

Gaddar dizisindeki Ekber Baltacı kimdir? Gaddar dizisindeki Ekber Baltacı'yı kim oynuyor gerçek adı ne?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Erdal Özyağcılar, son olarak Gaddar dizisinde Ekber Baltacı rolüyle karşımıza çıktı. Dizide, 1970’lerde İstanbul’un en büyük mafya babalarından biri olan Ekber Baltacı’nın hayatını anlatan Özyağcılar, performansıyla göz dolduruyor. Peki, Erdal Özyağcılar kimdir? Erdal Özyağcılar kaç yaşında ve nereli? Erdal Özyağcılar’ın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Gaddar dizisindeki Ekber Baltacı kimdir? Gaddar dizisindeki Ekber Baltacı'yı kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 1

Erdal Özyağcılar’ın Doğum Yeri ve Eğitimi

Erdal Özyağcılar, 1948 yılında Bursa İznik’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini İznik’te tamamladı. Liseyi ise Bursa Erkek Lisesi’nde okudu. Lise yıllarında tiyatroya ilgi duymaya başlayan Özyağcılar, Bursa Devlet Tiyatrosu’nda amatör olarak çalıştı. 1967 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. 1971 yılında mezun olan Özyağcılar, aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatrosu’na girdi. 2002 yılında emekli olana kadar bu kurumda pek çok oyunda rol aldı.

Erdal Özyağcılar’ın Sinema ve Dizi Kariyeri

Erdal Özyağcılar, tiyatronun yanı sıra sinema ve televizyon dünyasında da başarılı işlere imza attı. 1966 yılında “Ölüm Tarlası” adlı filmle sinemaya başlayan Özyağcılar, Yeşilçam’ın emektar karakter oyuncularından biri oldu. Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı, Yılanların Öcü, Züğürt Ağa, Aç Sınıfın Laneti, Sis, On Kadın gibi çok beğenilen filmlerde oynadı. Son yıllarda daha çok TV çalışmalarına ağırlık veren Özyağcılar, Bizimkiler, Şehnaz Tango, Beşik Kertmesi, Elveda Rumeli, Yabancı Damat, Karadağlar, Sevdaluk, Gülümse Yeter, Şampiyon, Yasak Elma, Balkan Ninnisi, Benim Güzel Ailem, Güven Bana, Prestij Meselesi gibi dizilerde başrollerde oynadı. Son olarak Gaddar dizisinde Ekber Baltacı karakterini canlandıran Özyağcılar, izleyicilerden büyük beğeni toplamaktadır.

Erdal Özyağcılar’ın Ödülleri ve Aile Hayatı

Erdal Özyağcılar, kariyeri boyunca pek çok ödüle layık görüldü. 1986 yılında 23. Antalya Film Şenliği’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü Yılanların Öcü filmindeki Haceli rolüyle aldı. 2008 yılında 3. İsmail Dümbüllü Ödülleri’nde En İyi TV Oyuncusu ödülünü Elveda Rumeli dizisindeki Sütçü Ramiz rolüyle kazandı. 2009 yılında 31. Radyo-Televizyon Gazetecileri Derneği Oskarları’nda En İyi Erkek Oyuncu ödülünü yine Elveda Rumeli dizisindeki performansıyla aldı. 2014 yılında Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde Emek Ödülü’ne layık görüldü.

Gaddar dizisindeki Ekber Baltacı kimdir? Gaddar dizisindeki Ekber Baltacı'yı kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 2

Erdal Özyağcılar, konservatuar öğrencisiyken tanıştığı tiyatro ve sinema sanatçısı Güzin Özyağcılar ile 1972 yılında evlendi. Emrah (d.1972) adında bir oğlu ve Zeynep Özyağcılar (d.1985) adında kızı var. Kızı Zeynep Özyağcılar da babası gibi oyunculuk yapmaktadır. Erdal Özyağcılar, eşi ve kızıyla birlikte Karadağlar dizisinde birlikte rol almıştır.

Erdal Özyağcılar kaç yaşında?

Erdal Özyağcılar, 2023 yılı itibariyle 75 yaşındadır.

Erdal Özyağcılar nereli?

Erdal Özyağcılar, Bursa İznik doğumludur.

Erdal Özyağcılar’ın eşi kimdir?

Erdal Özyağcılar’ın eşi, tiyatro ve sinema sanatçısı Güzin Özyağcılar’dır.

Erdal Özyağcılar’ın çocukları var mı?

Erdal Özyağcılar’ın Emrah (d.1972) adında bir oğlu ve Zeynep Özyağcılar (d.1985) adında kızı vardır.

Erdal Özyağcılar hangi dizilerde oynadı?

Erdal Özyağcılar, Bizimkiler, Şehnaz Tango, Beşik Kertmesi, Elveda Rumeli, Yabancı Damat, Karadağlar, Sevdaluk, Gülümse Yeter, Şampiyon, Yasak Elma, Balkan Ninnisi, Benim Güzel Ailem, Güven Bana, Prestij Meselesi ve Gaddar gibi dizilerde oynadı.