Fiyatlar 20 lira birden düşecek 50 TL olan tavuk 30 TL olacak!

Beyaz ette fiyat artışları hız kesmeksizin devam ederken gelen bir bilgi ile tavuk fiyatlarının nasıl düşeceğine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Adana Kasaplar, Tavuk ve Balık Eti Satıcıları Odası Başkanı Saruhan Yağmur formülü açıkladı...

Fiyatlar 20 lira birden düşecek 50 TL olan tavuk 30 TL olacak!

Adana Kasaplar, Tavuk ve Balık Eti Satıcıları Odası Başkanı Saruhan Yağmur, tavuk fiyatlarına değindi. Yağmur, yapmış olduğu açıklamalarda tavuk eti fiyatlarının düşüşü için formülü aktardı.

Kırmızı etin yanı sıra beyaz ette de fiyatlardaki artışlar hız kesmeksizin devam ediyor. Tavuk eti fiyatlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemlerine göre büyük ölçekte zamlı olarak satılıyor olması ise vatandaşların tavuk eti yiyebilme oranını düşünüyor. Bu konu hakkında gerek sosyal medya platformlarında gerekse internet gazetelerinde yapılan paylaşımlar hız kesmeksizin devam ediyor. son olarak TGRT Haber'in kaleme almış olduğu haber ile tavuk fiyatlarında düşüşün nasıl yaşanabileceği aktarıldı. 

Küresel gıda krizi ve enflasyon ile doğru orantılı olarak etkilenen et ve tavuk fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Adana Kasaplar, Tavuk ve Balık Eti Satıcıları Odası Başkanı Saruhan Yağmur, tavuk fiyatlarının düşmesi için yapılan çalışmalardan bahsetti. Yağmur, yapmış olduğu açıklamalarda fiyatların artış sebebinin tabaklama olarak adlandırılan paketleme sistemi olduğunu belirtti. Yaptığı açıklamalarda fiyatların yükselişine değinen Yağmur tavuk fiyatlarının birden 20 TL tutarında nasıl düşeceğini belirtti.

"Tabaklı olarak bize geldiği zaman tavuk fiyatlar yüksek rakamlara geliyor. Örneğin 40-45 TL’ye kadar olan but, kanat, diğer parçalar tabaklanmış halde ve içerisinde poşetleme olduğu zaman yüksek fiyatlarla esnaflara yansıyor. Esnaflarımız da bununla beraber yüksek fiyattan satmak durumunda kalıyor." ifadelerini kullanan Yağmur, sözlerine "Tabaklama kalkarsa vatandaşlarımız, bol bol gönül rahatlığıyla tavuk alabilir. Fiyatlarımızda hemen hemen yüzde 25-30 arasında düşüş olacak. Eğer kalkmaz ise önümüzde kış fiyatlar daha da yükselecektir" şeklinde devam etti.

Kasapların parçalama yetkisi olması gerektiğini ve tabaklama olmaksızın satış yapılması durumunda fiyatların direkt olarak düşüşe geçeceğini belirtti ve "Parçalama yetkisiyle birlikte, örneğin 50 TL olan bir tavuğun kilosu yüzde 25-30 civarında düştüğünde fiyatları 30-35 TL bandına olacak. Tabakların kaldırılmasını ve Türkiye genelinde esnaflarımıza parçalama yetkisinin verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Yağmur'un bu açıklamaları üzerine konuyla ilgili çalışmalar yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Etiketler: tavuk fiyatları