FIFA, dünya kupasından sonra kulüpler dünya kupası için harekete geçti! Tarihi değişiklik için 2025 yılı işaret edildi!

Milli takımlar arasında dünya kupası düzenleyen FIFA, bu kez kulüpler arasında dünya kupası turnuvası düzenlemek için harekete geçti. Açıklama FIFA Başkanı Gianni Infantino’dan geldi.

FIFA, dünya kupasından sonra kulüpler dünya kupası için harekete geçti! Tarihi değişiklik için 2025 yılı işaret edildi!

“Federation Internationale de Football Association” ya da “Uluslararası Birlik Futbolu Federasyonu” olarak da anılan kısaltılması FIFA olan organizasyon, dünyanın her yerinde ilgi gören ‘Kulüpler Dünya Kupası’ karşılaşmalarını oldukça etkileyecek bir değişikliğe gitti. Değişiklik hakkında kamuoyunu bilgilendiren isim FIFA Başkanı Gianni Infantino olurken; karşılaşmaları etkileyecek olan tarihi değişiklik, çoktan futbol camiasında tartışmaları başlattı.

Tüm dünyada en çok taraftara sahip spor branşlarından biri olan futbol, yarattığı heyecan nedeniyle yüzyıllardır çeşitli versiyonları ile pek çok ülkede oynanan oyunlar arasında yer aldı. Bir süre pandemi nedeniyle aksayan futbolun dünya kupası karşılaşmaları, pandeminin hafiflemesiyle birlikte yeniden başladı. Başlayan karşılaşmalar devam ederken; FIFA, karşılaşmalarında köklü bir değişikliğe gittiğini duyurdu.

FIFA, KULÜPLER DÜNYA KUPASI’NDA DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Katar’da devam eden Dünya Kupası maçlarında milli takımların karşılaşmasını organize eden FIFA, buna ek olarak bir de kulüpler arasında yapılan maçlar ile ‘FIFA Kulüpler Dünya Kupası’ maçlarını organize etmeye başlamıştı. Bu karşılaşmalar için yeni ve köklü bir değişiklik gerçekleştiren FIFA, açıklamayı Başkan Gianni Infantino aracılığıyla yaptı.

2025 yılında oynanacak turnuvanın takım sayısında köklü bir değişikliğe gidildiğini kamuoyunu bildiren FIFA Başkanı Gianni Infantino, açıklamasında; “Kulüpler Dünya Kupası'nın yeni bir versiyonu olacak. 2025'ten itibaren 32 takım katılacak. Bu turnuva milli takımlar arasındaki Dünya Kupası'na benzer olacak” ifadelerine yer verdi. Futbol camiasında yankıları süren bu değişikliğin ardından FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın tarihi merak edilmeye başlandı.

FIFA KULÜPLER DÜNYA KUPASI, 2000 YILINDAN BERİ DÜZENLENİYOR

FIFA, dünya kupasından sonra kulüpler dünya kupası için harekete geçti! Tarihi değişiklik için 2025 yılı işaret edildi! - Resim : 1

Dünya Kupası maçlarının yanı sıra FIFA Kulüpler Dünya Kupası maçları da tüm dünyada ilgiyle izlenen karşılaşmalar arasında yer almaya başladı. 2000 yılında ilk olarak gerçekleştiren FIFA Kulüpler Dünya Kupası, Brezilya’da yapıldı. O güne kadar gerçekleştirilen Kıtalararası Kupa maçları 2005 yılında FIFA Kulüpler Dünya Kupası adı altında birleşti.

Turnuva kazananının resmi olarak dünya şampiyonu olarak kabul edildiği FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2005 yılından bu yana kesintisiz bir şekilde düzenlenmeye devam ederken; turnuvaya şu ana dek ev sahipliği yapan ülkeler Brezilya, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas oldu.

Etiketler: fifa dünya kupası