Fenerbahçeli futbolcunun eşi Adriana Muller'den 10 Kasım paylaşımı: Bu ülkeyi bir kez daha sevdim

10 Kasım 1938'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin anılması sebebiyle yurdun her yanında sabah saat 09.05'te hayat 1 dakikalığına durdu. Bu bağlamda ise özellikle ülkemize yurt dışından gelen kişiler şaşkınlıklarına hakim olamadı.

Fenerbahçeli futbolcunun eşi Adriana Muller'den 10 Kasım paylaşımı: Bu ülkeyi bir kez daha sevdim

Fenerbahçe'nin bu yıl kadrosuna kattığı başarılı futbolcusu Lincoln Henrique'nin eşi bugün 10 Kasım'a özel yapmış olduğu paylaşım ile dikkatleri üzerine çekti. Henrique'nin eşi saat 09.05'te trafiğin durmasının kendisini şaşırttığını dile getirdi.

Fenerbahçeli futbolcunun eşi Adriana Muller'den 10 Kasım paylaşımı: Bu ülkeyi bir kez daha sevdim - Resim : 1

10 Kasım 1938 tarihinde Dolmabahçe Sarayı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal etmesi nedeniyle bu yıl da yurdun her yerinde anma törenleri düzenlendi. Özellikle sabah saatlerinde yoğun trafik saat 09.05'te tam anlamıyla durdu. Mustafa Kemal'in hayata gözlerini yumduğu an olarak kayıtlara geçen 10 Kasım 09.05'te ise trafiğin durması ve insanların otomobillerinden inerek 1 dakikalık saygı duruşuna geçmesi özellikle yurtdışından ülkemize gelen kişilerin dikkatini çekti.

Fenerbahçeli futbolcunun eşi Adriana Muller'den 10 Kasım paylaşımı: Bu ülkeyi bir kez daha sevdim - Resim : 2

Fenerbahçe'nin bu yıl kadrosuna kattığı başarılı isimlerinden Lincoln Henrique'nin eşi de bu sabah saatlerinde dışarıda olduğunu belirtti. Bu anı ilk kez yaşayan Muller, şaşkınlığını gizleyemedi ve sosyal medya hesabından şaşkınlığını gösterdi. Muller yaptığı paylaşımda ilk olarak ne yaşandığını anlamadığını ve endişelendiğini belirtti. Öte yandan olayın nedenini öğrendiğini de belirten Muller, Atatürk'ü de saygıyla andığını belirtti. İşte Henrique'nin eşi Muller'in o paylaşımı;

"Bu sabah dışarıdaydım. Bir anda trafik durdu ve insanlar arabasından inmeye başladı. Bir şeyler oluyor sandım, endişelendim ve çevredeki birine ne olduğunu sordum. Aldığım cevabın ardından bu ülkeyi ve insanlarını bir kez daha sevdim. Hemen saygı duruşuna katıldım. Bundan sonra her yıl 09.05'te bunu tekrarlayacağım. Türkiye'nin ve dünya tarihinin önemli lideri Atatürk'ü ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyorum."

Fenerbahçeli futbolcunun eşi Adriana Muller'den 10 Kasım paylaşımı: Bu ülkeyi bir kez daha sevdim - Resim : 3

Bu paylaşımın ardından sarı lacivertli taraftarlar "yengelerini" bir kez daha bağrına bastı. Muller'in bu paylaşımı kısa süre içerisinde dikkat çekti.