Fenerbahçe yeni bir sorun ile karşı karşıya! Takımdan şok ayrılıklar gerçekleşecek!

Fenerbahçe'de son zamanlarda gerçekleşen transferlerin çoğunun yabancı olması sebebiyle kadroda var olan yabancı oyuncuların toplam sayısının Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan ilk 11'de 8, toplam kadroda 14 yabancı kuralı sayısını aşıyor. Bu sebeple kadroda yer alan bazı yabancı oyuncuların takımdan ayrılması kesinleşti. Takımdan ayrılacak yabancı oyuncuların hangileri olacağına dair açıklama net gelmese de ilerleyen günlerde Jorge Jesus'un vereceği kararı göreceğiz.

Fenerbahçe yeni bir sorun ile karşı karşıya! Takımdan şok ayrılıklar gerçekleşecek!

Fenerbahçe'de son zamanlarda gerçekleşen transferlerin çoğunun yabancı olması sebebiyle kadroda var olan yabancı oyuncuların toplam sayısının Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan ilk 11'de 8, toplam kadroda 14 yabancı kuralı sayısını aşıyor. Bu sebeple kadroda yer alan bazı yabancı oyuncuların takımdan ayrılması kesinleşti. Takımdan ayrılacak yabancı oyuncuların hangileri olacağına dair açıklama net gelmese de ilerleyen günlerde Jorge Jesus'un vereceği kararı göreceğiz. Fenerbahçe, yapılacak yeni transferleri ve önümüzdeki sezon lig de sorun yaşamamak adına bazı yabancı futbolcularını takımdan gönderme kararı aldı. Ayrılacak oyuncular geçtiğimiz sezon takıma fazla katkı sağlamayan ve hazırlık döneminde takım içinde uyum ve performans açısından verim sağlayamayacak olan kişilerin gönderilmesi yönünde kesin karar alındığı bildirildi. 

Fenerbahçe, yabancı saysının düşürülmesi için kolları sıvadı. Takımdan kesin ayrılacak isimler netleşirken, ayrılma ihtimali bulunan oyuncuların içinde arayış devam ediyor. Takımdan ayrılması kesin olacak isimlerin transfer sürecinin yönetiliş biçiminde titiz çalışma olacak. Eğer ki yabancı sayısından bir düşüş gerçekleşmez ise takımdan gitmesi gerekilen oyuncular seneye de Fenerbahçe'de kalacak ve lisansları çıkmayacak. Bu durum karşısında sarı lacivertliler takımda kalan yabancı oyuncuların maaş ve giderlerini karşılamak mecburiyetinde kalarak kasasından istenmeyen meblağda rakamlar çıkacak.

Fenerbahçe'de Caulker, Meyer, Samatta ve Lemos'a kesin olarak gidecek gözüyle bakılırken Tisserand ile Novak için ise girişimler devam ediyor. Kulüp içinde bazı oyuncuların Tisserand ve Novak gibi futbolcular kontratları devam etmesine rağmen kulüp arayışları sürmektedir. Takımda 18 yabancı futbolcu bulunuyor, yer alan futbolculardan 6'sının gönderilmesiyle sayının 12'ye düşürülmesi hedefleniyor. Sarı lacivertliler yabancı sayısını 12'ye düşürmesi durumunda 2 yabancı oyuncuyu takımına takviye edecek. 

Süper Lig'de yer alan takımlarda ilk 11'de 8, yedeklerle beraber toplam 14 yabancı olması gerekiyor. Bu şartları sağlamayan takımların mecburi fazla olan futbolcularından seçme yaparak lisans çıkartmaması gerekmektedir.