FED faiz kararı öncesi gümüş yatırımcısı bayram etti! Günlük kazanç oranı dikkat çekiyor! Gümüşte son durum ne?

Değerli metallerde bugün hareketli bir seyir takip ediliyor. FED’in faiz kararının açıklanacağı hafta ortasında gümüşteki hareketlilik dikkat çekti! Günlük kazanç yüzde 5’i aşmıştı! İşte detaylar…

FED faiz kararı öncesi gümüş yatırımcısı bayram etti! Günlük kazanç oranı dikkat çekiyor! Gümüşte son durum ne?

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından hafta ortası itibariyle açıklanacak faiz kararı öncesi yeni haftada altın ve gümüş gibi kıymetli metallerde dikkat çeken ataklar görülmeye başladı. Özellikle son dönemde FED’in faiz artırma politikaları sonrasında ciddi geri çekilmeler görülse de bazı uzmanlara göre bu geri çekilmeler alım fırsatı yaratıyor.

Bir önceki gün yüzde 5’in üzerinde bir günlük kazanç sunan gümüş, son dönemde küçük büyük birçok yatırımcının ilgisini çekmeyi başarıyor. Yatırımcısına kazandırma eğilimi gösteren gümüşte çelişkili projeksiyon ise dikkat çekti.

10 EKİMDEN SONRAKİ EN YÜKSEK SEVİYE!

FED faiz kararı öncesi gümüş yatırımcısı bayram etti! Günlük kazanç oranı dikkat çekiyor! Gümüşte son durum ne? - Resim : 1

Gümüş fiyatlarında Kasım ayı itibariyle yeni bir hareketlilik başladı. Kıymetli metallerde bir önceki kurşun yüzde 6,5, paladyum yüzde 5,8 primle günün en çok yükselen metalleri arasında yerini almayı başardı.

Gümüş ise aynı zaman diliminde yüzde 5’ten fazla kazançla 20 dolar seviyesinin üzerini test etmeyi başardı. 10 Ekim’den sonra en yüksek seviyesini gören gümüş, ons altında günlük primin neredeyse 5 kat üzerine çıktı. Ons altında ise günlük prim aynı gün için yüzde 1,5 olarak görülmüştü.

PİYASALAR FED’İN FAİZ KARARINA ODAKLANDI!

Türkiye saati ile 2 Kasım Çarşamba 21.00’de açıklanacak FED faiz kararı sonrasında piyasaların nasıl tepki vereceği merak ediliyor. Uzmanlara göre 75 baz puanlık bir faiz artış beklentisi bulunuyor. FED’in enflasyonu düşürmede kararlı politikaları devam ediyor.

GÜMÜŞ FİYATLARI NE OLUR?

Gümüş fiyatlarında FED’in faiz kararı öncesi karışık seyir devam ediyor. 2 Kasım Çarşamba günü itibariyle gümüşün ons fiyatı 19 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Gümüşün gram fiyatı ise 11,80 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

FOMC toplantısında FED2in 75 baz puanlık faiz artışı yapma beklentisi ise piyasalarda ciddi bir baskı yaratmaya devam ediyor. Gümüş fiyatındaki son günlerdeki artış ise dikkat çekti.