Fatih Portakal, Gaye Erkan’ın istifasının arka planını anlattı! Savaş var, uçuk talepte bulundular

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığı görevinden dün Erdoğan'dan affını isteyerek istifa etti. Gazeteci Fatih Portakal, Hafize Gaye Erkan'ın istifasının gerekçesine inanmadığını söyledi. Fatih Portakal, iktidarın uçuk bir talepte bulunduğu iddia ederek, Gaye Erkan'ın bundan dolayı istifa edebileceğini savundu.

Fatih Portakal, Gaye Erkan’ın istifasının arka planını anlattı! Savaş var, uçuk talepte bulundular

Hafize Gaye Erkan 8 Haziran 2023 tarihinde atandığı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevine 2 Şubat 2024 tarihinde istifa ederek veda etti. Hafize Gaye Erkan’dan boşalan Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna TCMB Başkan Yardımcısı Fatih Karahan getirildi. 

Hafize Gaye Erkan’ın istifası kamuoyunda geniş yankı buldu. Erkan istifasına gerekçe olarak ‘şahsına itibar suikasti’ yapıldığını sundu. 

İstifa gerekçesi Fatih Portakal'a inandırıcı gelmedi

Gazeteci Fatih Portakal da Hafize Gaye Erkan’ın istifasını irdeledi. Portakal, Erkan’ın yazdığı gerekçenin kendisine inandırıcı geldiğini savundu.

Fatih Portakal'dan Hafize Gaye Erkan istifası yorumu

‘Merkez Bankası’nda güç savaşı var’

Fatih Portakal, “Merkez Bankası’nda nasıl bir güç savaşı var ki, başkan dayanmıyor.” dedi. 

Belki de iktidar yapılmaması gereken bir talepte bulundu

Fatih Portakal, sosyal medya platformu X hesabından Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanlığından istifa etmesine ilişkin şunları yazdı:

“Hafize Gaye Erkan neden istifa etti? Yazdığı gerekçe hiç inandırıcı gelmedi bana… Acaba ne yaşandı? MB’ında nasıl bir güç savaşı var ki, başkan dayanmıyor. Belki de iktidar seçim arifesinde yapılmaması gereken uçuk bir talepte bulundu eski başkandan… Her şey olabilir. Olan bizlere oluyor.”