Fatih Altaylı'dan TOGG siparişi onaylanmayan Ekrem İmamoğlu'na destek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından gündeme getirilen TOGG siparişinin onaylanmaması durumuna Gazeteci Fatih Altaylı'dan da destek geldi. Altaylı, TOGG markasını eleştirdi.

Fatih Altaylı'dan TOGG siparişi onaylanmayan Ekrem İmamoğlu'na destek!

Yerli ve Milli otomobilin tanıtımının yapılması sonrasında pek çok kişi yerli aracın ön sipariş tarihini beklemeye başlamıştı. Marka tarafından Şubat ayı olarak aktarılan ön sipariş tarihi öncesinde ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımı gündeme bomba gibi düştü. İmamoğlu, yaptığı paylaşımda;

"Tarihi Yarımada’da kullanmak için yerli ve milli TOGG’dan 100 adet elektrikli araç talebimiz oldu. Bu açıklamayla, TOGG’dan sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın sipariş yetkisi olduğunu yani talebimizin karşılanmayacağını öğrendik. Israrla sıramızı bekleyeceğimizi duyururuz." ifadelerine yer verdi.

Dün gündeme gelen bu konuya ilişkin Fatih Altaylı da TOGG markasını sert sözlerle eleştirdi. Altaylı, Ekrem İmamoğluna verilmiş olan cevaptan daha iyi bir cevap olabileceğini belirtti.

Altaylı yazısında, "Cumhurbaşkanı'ndan başkasının siparişlerini kabul etmiyoruz' demek yerine 'Şu anda sadece Cumhurbaşkanlığı makamına tek bir adet sipariş kabul ettik. Sipariş kabulüne henüz başlamadık. Markamıza gösterdiğiniz güvene çok teşekkür ederiz' şeklinde çok daha düzgün bir yanıt verilebilirdi. İBB'ye verilen yanıt son derece kabadır. Marka ve markanın sahipleri açısından utanç vericidir. Üstelik böyle bir sipariş siyasi açından da iktidarın çok işine yarayabilirdi." ifadelerine yer verdi.

Altaylı'nın TOGG markasına yapmış olduğu bu eleştirel yaklaşım kısa süre içinde dikkat çekti ve büyük yankı uyandırdı.