Faizsiz 50 Arılı Kovan genç çiftçi kredisi başvurusu alınıyor: 12 ay ön ödemesiz kredi 60 ayda geri ödenebilir!

Ziraat Bankası'nın çiftçilere özel sunduğu kredi kampanyalarına bir yenisi daha ekleniyor. Arıcılık faaliyeti ile uğraşan çiftçilerin kovan sayısını artırabilmek için üreticiye özel faizsiz kredi kampanyası başlatıldı. 50 Arılı Kovan için Ziraat Bankası aracılığı ile talep edilecek. Üretici kredisi başvurusu nasıl yapılabilir? Kimler yararlanabilir? Detaylar haberimizde…

Faizsiz 50 Arılı Kovan genç çiftçi kredisi başvurusu alınıyor: 12 ay ön ödemesiz kredi 60 ayda geri ödenebilir!

Arıcılık sektörünün faaliyet olarak kabul ederek ilk kez hizmet sunacak onlar için 50 Arılı kovan fırsatı Ziraat Bankası tarafından sunuluyor. Daha önceden arıcılık iş kolu ile faaliyette bulunmuş olan kişilerin kovan sayısını artırabilmek için de başvuruları kabul ediliyor. Ziraat Bankası'nın çiftçilere özel sunduğu fırsatlar arasında genç çiftçi ve kadın çiftçi olarak farklı kampanyalar bulunabiliyor.

 Yıl sonuna kadar geçerli faizsiz kredi kampanyası 10 yıl vadeli olarak talep edilebiliyor. Arıcılık sektörü için geçerli bu kredi 2 yıl geri ödemesiz olarak alınabiliyor. 500 bin TL'ye kadar faizsiz finansman desteği için Ziraat Bankası şubelerine giderek başvuruda bulunulabilir.

 FAİZSİZ 50 ARILI KOVAN GENÇ ÇİFTÇİ KREDİSİNE BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Faizsiz 50 Arılı Kovan genç çiftçi kredisi başvurusu alınıyor: 12 ay ön ödemesiz kredi 60 ayda geri ödenebilir! - Resim : 1

Genç çiftçilerin yatırım amacı ile işletmeyi daha da kuvvetlendirmek adına faizsiz 50 Arılı kovan kredisi şartları belli oldu. Başvuruda bulunmak isteyenlerin belirli kriterleri karşılaması gerekiyor. O şartlar arasında şunlar yer alıyor:

  • Kişinin kendi adına tarımsal üretim faaliyetinde bulunması

  • Gerçek girişimcinin Ziraat Bankası ya da TKK aracılığı ile kredi kullanma tarihinden sonra 40 yaşını aşmamış olması

  • Tüzel kişi olup ortaklardan asgari %51 hislere sahip olması

  • Gerçek kişilerde bankanın talep ettiği şartların karşılanması

  • Ortakların kredi vadesi boyunca ortaklığını kesintisiz devam ettirmesi

 FAİZSİZ 50 ARILI KOVAN KADIN GİRİŞİMCİ KREDİSİNE BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ziraat Bankası'nın genç çiftçilere sunmuş olduğu bu kredi fırsatı kadın çiftçilere de sunuluyor. Faizsiz Arıcılık kredisinden faydalanmak isteyen kadın çiftçilerin sahip olması gereken şartlar şunlardır:

  • Kadın üreticinin gerçek kişi pozisyonunda kendi adına üretim yapması

  • Tüzel kişi pozisyonunda üreticinin ortakları ile beraber asgari %51 hisseye sahip olması

  • Ortakların kredi vadesi devam ettiği müddetçe ortaklığının devam etmesi

 FAİZSİZ 50 ARILI KOVAN GENÇ ÇİFTÇİ KREDİSİNDEN NASIL YARARLANILIR?

Devletin desteklemiş olduğu bu yeni kredi fırsatı Resmi Gazetede de açıklanmıştır. Özel faiz indirimli kredi kapsamında %70'e yakın faiz indirimi yatırım kredisi için; %80'e yakın faiz indirimi ise işletme kredisi için sunuluyor. 50 kovan almak isteyen üretici için uygulanacak faiz indirimi %50 olarak geçerlidir. Yatırım kredilerindeki bu rakam %70; işletme kredilerinde ise %80 olarak belirlenmiştir.

 FAİZSİZ 50 ARILI KOVAN GENÇ ÇİFTÇİ 200 BİN TL DESTEK KREDİSİ NEDİR?

Devletin sunmuş olduğu bu kredi kampanyası kapsamında ₺200.000'ye kadar alınacak olan kredi tutarı %70 faiz desteği ile kullandırılıyor. Geri ödeme planı ise aşağıdaki tablodan takip edilebilir:

  • Kredi tutarı 200.000 TL

  • Kredi vade süresi 84 ay

  • Kredi aylık taksit tutarı 2.752,21 TL

 ZİRAAT BANKASI ALTIN KOVAN KREDİSİ DETAYLARI NELERDİR?

Ziraat Bankası'nın son kredi kampanyaları arasına bir yenisi daha eklendi. Altın kovan kredisi kapsamında arıcılık sektöründe faaliyette bulunacak olan üreticilere özel 1 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl vadeli kredi kampanyası duyuruldu. Her bir işletme sahibi 150.000 TL'ye kadar krediyi 5 yıl boyunca aylık taksitlerle geri ödeyebiliyor. Yatırım kredilerinde uygulanan 12 aya kadar ana parasız ödeme fırsatı Arı Kovan kredisinde de geçerli oluyor. İşletme kredilerinde bu 18 ayı buluyor. Arı kovan alımı bunun yanı sıra yapılan faaliyete yönelik işletme giderleri için de kredi talep edilebiliyor.

 ZİRAAT BANKASI ALTIN KOVAN KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ziraat Bankası'nı sunmuş olduğu Altın Kovan kredisinden faydalanmak isteyenlerin taşıması gereken özellikler şunlardır:

  • Var olan kovan miktarı ile kredi ile alınacak yeni kovanların asgari 50 adet ve üzerine çıkarılması gerekiyor.

  • Tarımsal olarak faaliyetin sunulacağı bölgede ikamet etmek gerekiyor.

  • Kişinin aktif olarak arıcılık yapıyor olması gereklidir ya da daha önceden arıcılıkla ilgili bir faaliyette bulunmuş olması gereklidir.