Facebook profili nasıl kilitlenir?

Facebook profili nasıl kilitlenir sayfamızda belirttik. Sizler de Facebook hesabınız üzerinden profilinizi kilitlemek için yazımızı analiz edebilir; profil kilitleme işlemlerini hızlı ve emniyetli şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook profili nasıl kilitlenir?

Facebook profili kilitlemek için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Adınızın altındaki simgeye tıklayın.

  • Ardından profili kitleye tıklayın. Önceki sayfaya dönmek için tamamı tıklayın.

  • Kilitleme işleminden sonra profilinizi görüntülediğinizde ekranda mavi bir rozet görüntülenecektir.

  • Profil kilitleme işlemi sonrasında arkadaşınız olmayan kişiler profilinizi mavi rozet olarak görür.

Facebook Koruması 

Facebook koruması 2018 yılında aktif edilmiştir. Türkiye dâhil olmak üzere 50 ülkede kullanıma açık olan Facebook koruması sayesinde hesapların güvenliği artırılmaktadır. Program hakkında bilgi edinmek, kayıt olmak için çeşitli hatırlatıcılarla karşılaşabilirsiniz. İnsan hakları savunucularının yanı sıra hükümet yetkilileri ve gazeteciler gibi hedef olma riski yüksek olan kişiler programa kayıt olarak hesap güvenliği koruma özelliğini kullanabilmektedir. Hesaplarının ele geçirilmesine yönelik potansiyel tehditleri izleyerek Facebook profili kilitleme işlemi ile kısa sürede önlem alınabilmektedir. Programa kayıt olanın hesapları iki faktörlü kimlik doğrulaması uygulamasından geçmek zorundadır.  Seçilmiş, yetkililer gibi pek çok kişi, kampanyaların yanı sıra pek çok bilgi ve paylaşımı kötü niyetle kullanıcılardan korunmak için Facebook koruma uygulamasından yararlanmaktadır.

Facebook Profilinizi Kilitlediğinizde Ne Olur?

Facebook profili nasıl kilitlenir? - Resim : 1

Facebook profili kilitlediğinizde fotoğraf albüm ve hikâyeleriniz sadece arkadaşlarınıza görünebilir. Ayrıca fotoğraf ve geçmişteki profil resimlerinizin ve kapak fotoğraflarınız hedef kitlesi arkadaş olarak belirlenir. Profil resminizi ve kapak fotoğrafınızı sadece arkadaşlarınızı etiketleyerek beğeni ve yorum yapabilir profil resmi kapak fotoğraf ve gönderilerinizin hedef kitlesini arkadaşlar olarak belirleyebilirsiniz. Sadece arkadaşlarınız profil resminize dokunarak resminizin büyük halini kolaylıkla görüntüleyebilir. Arkadaş olmadığınız kişiler profil resmi, kapak fotoğrafınızı görebilecektir. Facebook'ta arkadaş olmadığınız kişiler sizin profil resminizi etiketleyemez.

Facebook profili kilitlendiğinde arkadaş olmadığınız kişiler herkese açık olarak ayarlanan en fazla beş bilgiyi görüntüleyebilir. Yaşadığınız şehir, ilişki durumu, memleket vs. beşten fazla bilgiyi herkese açık olarak ayarladıysanız sadece siz ve arkadaşlarınız hakkında bilgilerinizi görüntüleyebilir. Profil kilitlediğinizde arkadaşınız olmayan kişiler etkinlik,   grup ve diğer yerlerde paylaştığınız gönderileri kolaylıkla görebilir. Facebook profili kilitleme işlemi sonrasında etiket ve profil onayı otomatik olarak etkinleştir. Profilinizi kilitleseniz bile insanlar size arkadaşlık isteği, mesaj göndermenin yanında sizi arayabilir. Profilinizi kilitlediğinizde haber kaynaklarında arkadaş sekmesinde tanıyor olabileceğiniz kişiler kısmına bakan kişiler de profil bilgilerinizi kolayca görüntüleyebilir.