EYT yasasının içeriği belli olmaya başladı! Bakan Bilgin şimdi açıklamayacağım diyerek tarih verdi!

Son dönemlerin en çok konuşulan başlıklarından olan EYT’de sona gelindi. Heyecanlı bekleyiş devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den önemli açıklamalar geldi.

EYT yasasının içeriği belli olmaya başladı! Bakan Bilgin şimdi açıklamayacağım diyerek tarih verdi!

Ekonomi alanında yaşayan ve gündelik hayatı direkt olarak etkileyen olumsuz faktörler ile birlikte harekete geçen hükümet yetkilileri, ocak ayına girilmesi ile birlikte konuya ilişkin birçok düzenleme çalışması başlatarak vatandaşların enflasyon karşısında ezilmelerine izin verilmeyeceğini temin etti. Her kamu kurumundan hem ekonomik alanda hem de diğer alanlarda yeni çalışma haberleri gelirken milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni düzenlemeleri açıklayan kurumlardan birisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu.

Ocak ayının başında kameraların karşısına geçerek bakanlığın yıllık çalışma planına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk olarak 3600 ek gösterge mevzusunun sonrasında ise EYT sorununun ele alınacağını bildirdi. Bakan Bilgin’in bu açıklaması senelerdir emekli olmayı bekleyen EYT’lilerin yüzlerini güldürdü.

Geçtiğimiz yıllarda getirilen sigorta kanunu kapsamında emekli olmaları engellenen ve yaşlarını beklemek durumunda kalan milyonlarca vatandaş, senelerdir EYT konusunun ele alınmasına yönelik isteklerini duyurmaya çalışırlarken nihayet bu sene beklenen oldu ve bakanlık temmuz ayı itibari ile çalışmalara başladı. Yeni düzenleme kararının yürürlüğe girmesi heyecan ile beklenirken kararın kimleri kapsayacağı merak konusu oldu. Bir etkinliğe katılım sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin önemli bilgiler verdi.

TARİHİ RESMEN AÇIKLADI!

EYT yasasının içeriği belli olmaya başladı! Bakan Bilgin şimdi açıklamayacağım diyerek tarih verdi! - Resim : 1

Temmuz ayının başında başlatılmış olan EYT düzenleme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “çok yol kat ettik ama şimdi açıklamayacağım” diyerek çalışmalarda sona gelindiğine işaret etti. EYT düzenlemelerinin aralık ayının başında Meclis’e intikal ettirileceğini ifade eden Bakan Bilgin, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak çalışmaya başlamış olan vatandaşların EYT kapsamında değerlendirileceğini, staj konusunun başka bir başlık altında bulunduğunu belirtti.

“3- 4 MİLYON KİŞİ VAR!”

EYT’ye ilişkin açıklamalarda bulunan bir diğer isim olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, düzenleme kapsamında 3- 4 milyon kişinin bulunduğunu ve ilk etapta yaklaşık olarak 1,5 milyonunun emekli edileceğini belirtti.

Etiketler: EYT, vedat bilgin