EYT müjdesi bekleyenler buraya bakmadan sakın başvuru yapmayın SGK emekli maaşı hesaplama ekranı açıldı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası Aralık ayında meclise geliyor! EYT yasası ile emekli olacaklar kaç TL maaş alacaklar araştırmaya başlarken SGK emeklilik maaşı hesaplama ekranı açıldı. İşte o adres!

EYT müjdesi bekleyenler buraya bakmadan sakın başvuru yapmayın SGK emekli maaşı hesaplama ekranı açıldı

Erken emeklilik müjdesi için çalışanlar EYT yasasını beklemeye başlarken pek çok kişi ise emekli olması durumunda alacağı maaşı merak etmeye başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamasında EYT yasası için sona gelindiğini ve çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu, Aralık ayında meclise sunacaklarını söylemişti. 

Bakan Bilgin erkeklerde 9 bin prim günü kadınlarda ise 7 bin prim günü ile emeklilik hakkı verileceği iddialarını ise bir kere daha reddetmiş ve tek bir formül olacağını bunun da Türkiye formülü olacağını söylemişti. Bunun nedeni ise Türkiye'de ki koşulların Türkiye'ye özgü olduğunu emekliliğin de bu nedenle sadece Türkiye'ye özgü bir formülle emeklilik koşullarının belirleneceğini söylemişti. 

EYT'DE SON DURUM NE, EYT YASASI NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinden sona gelinirken artık geri sayım başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamasında çalışmanın tamamlanmak üzerinde olduğunu ve en geç Aralık ayında meclise sunacaklarını belirtmişti. Söz konusu Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasa tasarısının en geç Aralık ayında meclise gelmesi, Aralık sonuna kadar meclisten çıkartılması, Ocak ayında emeklilik başvurularının alınacağı ve en geç Şubat ayında ilk maaşların yatması bekleniyordu. 

EYT müjdesi bekleyenler buraya bakmadan sakın başvuru yapmayın SGK emekli maaşı hesaplama ekranı açıldı - Resim : 1

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA EKRANI! EMEKLİLİK MAAŞI NASIL HESAPLANIR, EYT İLE EMEKLİ OLACAKLAR KAÇ TL MAAŞ ALACAKLAR?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için geri sayım başlarken çalışanlar emekli olduklarında alacakları maaşı araştırmaya başladılar. Ne yazık ki bazı işverenlerin EYT ile emekli olacak çalışanları ile yollarını ayırma kararı almaları pek çok kişiyi ikilemde bıraktı. Özellikle de asgari ücretli olarak görünen ve asgari ücret üzerinden emeklilik primi yatırılan kişiler mağdur olurken bu kişilerin maaşları son derece düşük olacak. Bu nedenle bu kişiler EYT'den yararlanmak istemiyorum diyerek başvuru yapmama kararı almış durumda. 

SGK Emekli maaşı hesaplama linki için BURAYI TIKLAYINIZ... 

Yukarıda yer alan linki tıklayarak sizden istenen kimlik numarası, sigorta sicil numarası, baba adı, nüfus il ve doğum tarihi bilgilerini yazarak sorgula butonuna basarak kaç TL emekli maaşı alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Ancak söz konusu rakamın EYT ile belirlenecek şartlara göre değişebileceği belirtildi.