EYT Düzenlemelerinde Son Durum: Yasa Ne Zaman Çıkacak? Bakan Bilgin Açıkladı!

Emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaşın önünde engel olarak duran EYT, vatandaşların talepleri üzerine devletin harekete geçmesini sağladı. İlgili yasa ile ilgili yeni bir düzenleme çalışmasının başlayacağını duyuran Bakan Bilgin, çalışmalar için geri sayımın başladığını müjdeledi. İşte EYT yasasının ayrıntıları…

EYT Düzenlemelerinde Son Durum: Yasa Ne Zaman Çıkacak? Bakan Bilgin Açıkladı!

Milyonlarca vatandaşın merak ile beklediği EYT yasası, bugün de arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Vatandaşlar, EYT düzenlemelerinde bir gelişme olup olmadığını araştırmaya devam ediyorlar.

Bakan Bilgin EYT Dosyasının Önlerinde Olduğunu Açıkladı!

Uzun yıllardır prim ve sigortalı hizmet süresi şartlarını sağlamış olmalarına rağmen yaşa takıldıkları için emekli olamadıklarını ve bu durumdan ötürü de oldukça mağdur olduklarını dile getiren EYT’liler, sonunda bu yıl seslerini hükümete duyurmayı başardı. Bu zamana kadar EYT yasasının kendileri tarafından çıkarılmadığı için mağduriyete sebep olan tarafın da kendileri olmadığını belirten hükümet yetkilileri, sonunda bu sene yetkinin kendilerinde olduğunu fark ederek harekete geçti.

Açıklanan verilere göre yaklaşık olarak 5 milyon kişiyi mağdur eden EYT kararının düzenlenmesi için sene başında çalışmaların başlatılacağını duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önceliğin 3600 ek gösterge düzenlemelerinde olduğunu belirterek EYT’nin ertelendiğini belirtmişti.

Mayıs ayının sonunda tamamlanan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirmelerine sunulması ve sonuç olarak da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçmesi, sıranın EYT yasasına geldiğini gösterdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Bilgin, EYT dosyasının önlerinde bulunduğunu ve bu sorununun sene sonuna kadar çözüme kavuşturulacağını ilan etti.

EYT Düzenlemesi Nasıl Yapılacak?

EYT Düzenlemelerinde Son Durum: Yasa Ne Zaman Çıkacak? Bakan Bilgin Açıkladı! - Resim : 1

Şimdiye kadar EYT yasasının neleri içereceği, kimleri kapsayacağı, düzenleme çalışmalarının neye göre yapılacağı gibi konu başlıklarına ilişkin hükümet tarafından net bir açıklama yapılmadı. Mutfak çalışmalarına başlanıldığı söylenen düzenleme çalışmalarına öncelikle EYT’li vatandaşların isteklerinin dinlenilmesinden başlanıldığı sonrasında ise düzenlemeye ilişkin maliyet hesabı üzerinden yürütüleceği tahmin ediliyor. 

“Prim Ödemeleri Üzerinden Emekli Olunabilir!”

Merak ile beklenen EYT yasasına ilişkin tahminlerini dile getiren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, EYT düzenlemelerinin 10 yıllık hizmet süresi ve 7 bin 200 ile 9 bin günlük prim ödemeleri çerçevesinde yapılabileceğini iddia etti.

Etiketler: EYT, eyt son durum