Evi olmayanlara müjde! 120-180 ay vadeli 1,20 faizli konut kredisinde düğmeye basıldı! İkinci el konutta geçerli olacak mı?

Konut kredilerindeki yükselen faiz oranları nedeniyle ev sahibi olma hayali zorlaşan kişilere yönelik olumlu gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın finans dünyası temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından, 180 aya kadar vadeli ve düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacağı açıklandı.

Evi olmayanlara müjde! 120-180 ay vadeli 1,20 faizli konut kredisinde düğmeye basıldı! İkinci el konutta geçerli olacak mı?

Evi olmayan ve kirada oturan milyonlarca kişiye ev satın alma kolaylığı geliyor. 1,20 faizli konut kredisi çalışmaları devam ediyor. Kamu ve özel bankalarda 2,80'e ulaşan faizler kredi ile ev almayı zorlaştırıyor. Evi olmayanlara kolaylık sağlayacak destek paketi için çalışmalar başladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde finans dünyası temsilcileriyle bir araya gelmişti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz." açıklamasını yapmıştı.

 DETAYLAR BELLİ OLUYOR

Düşük faizli kredide detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yeni düzenleme ile evi olmayan kişilere kredi kolaylığı sağlanması bekleniyor. Kamu bankaları aracılığıyla 1,20 faiz oranıyla ve 120-180 ay vadeli verilmesi beklenen kredinin ikinci el konutları kapsayacağı da tahmin ediliyor.

Artan faiz oranlarıyla nedeniyle kredi ile ev almak gün geçtikçe zorlaşıyor. Bazı bankaların kredileri 2,80 seviyesine kadar yükseliyor. Merkez Bankası'nın BDDK'yla birlikte düşük faizli kredi çalışmaları olduğu bildirilmişti.

Etiketler: konut kredisi, konut