Ev Fiyatları Uçtu, 10 Yıl Vade Yetmedi! 25 Yıla Kadar Konut Kredisi Vadesi Uzatıldı!

15 yıl vadeli konut kredisi veren bankaların hangileri olduğunu, kredi başvuru şartlarını, başvuru esnasında istenen belgeleri sizler için yazımızda hazırladık. Yazımızı inceleyerek 15 yıl vadeli konut kredisi veren bankaları ve şartlarını öğrenerek 180 aya varan konut kredisi çekmeyi öğrenebilirsiniz.

Ev Fiyatları Uçtu, 10 Yıl Vade Yetmedi! 25 Yıla Kadar Konut Kredisi Vadesi Uzatıldı!

Vadeli konut kredisi veren bankalar uzun vadeli konut kredisi kullanmak isteyen kişilerin işini kolaylaştıran bankalardır. Konut kredisini, kira ödemesi gibi ödemek isteyen kişiler 15 yıl vadeli konut kredisi gibi avantajları değerlendirerek ev sahibi olmak ister. 15 yıl vadeli konut kredisi veren bankalar şu şekilde sıralanabilir:

  • QNB Finansbank
  • Garanti Mortgage (20 Yıl)
  • Denizbank Mortgage (25 yıl)

QNB Finansbank 15 Yıl Vadeli Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Finansbank 15 yıl vadeli kredi başvurusu yapmak için QNB Finansbank şubelerine gitmek ya da QNB Finansbank internet bankacılığı üzerinden işlem yapmak gerekir. Banka tarafından gerekli görülen belgeler teslim edildikten sonra başvuru süreci tamamlanır ve başvuru sonuçlandırıldıktan sonra ilgili kişiye bilgi verilir.

QNB Finansbank 15 Yıl Vadeli Konut Kredisi Başvuru İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ev Fiyatları Uçtu, 10 Yıl Vade Yetmedi! 25 Yıla Kadar Konut Kredisi Vadesi Uzatıldı! - Resim : 1

Finansbank konut kredisi için evraklar genellikle kişisel bilgileri doğrulamak amacı ile istenen evraklardır. 15 yıl vadeli konut kredisi başvurusu esnasında bulundurulması gereken belgeler şu şekildedir:

  • Satın alınmak istenen konutun tapu fotokopisi
  • Güncel tarihli herhangi bir fatura
  • Maaş bordrosu ya da gelir belgesi
  • Kimlik belgesi

QNB Finansbank 180 Ay Vadeli Konut Kredisi İçin İstenen Ücretler Nelerdir?

Finansbank konut kredisi masrafları konut kredisi başvurusunda bulunan kişi tarafından bankaya ödenmesi gereken ücretlerdir. Konut kredisi masrafı dışında ödenmesi gereken bazı ücretler şu şekildedir:

  • Tahsis Ücreti: Başlangıçta bir defa kredi tutarı üzerinden %0.5 olarak alınır.
  • İpotek Tesis Ücreti: Bir defaya mahsus olarak 270,22 Türk Lirası olarak alınır.
  • Ekspertiz Ücreti: Başlangıçta bir defa kredi tutarı alınır. En az 814 Türk Lirası ve En çok 2843 Türk Lirası olarak ödenir.

Konut Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Konut kredisi hesaplamak için internet üzerinde bazı siteler mevcuttur. Bu internet siteleri üzerinden kredi tutarınızı, vade oranınızı girerek konut kredisi için aylık ödeme tutarınızı hesaplayabilirsiniz. 15 yıl vadeli konut kredisi hesabınız için vade kısmına 180 ay bilgisi, kredi tutarı bilgisi girerek aylık ödeme hesabı yapmak mümkündür.