Ev almak isteyenler buraya! Hayalinizdeki evi almanın tam zamanı! Kredi düzenlemesi geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından konut kredisi güncellemesi yapıldı. Öncesinde 2 milyon TL ve altı olan evler için yüzde 90'a varan kredi kullanım sınırını 5 milyon TL'ye çekti.

Ev almak isteyenler buraya! Hayalinizdeki evi almanın tam zamanı! Kredi düzenlemesi geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından konut kredisi güncellemesi yapıldı. Öncesinde 2 milyon TL ve altı olan evler için yüzde 90'a varan kredi kullanım sınırını 5 milyon TL'ye çekti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) tarafından resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan yeni karar doğrultusunda Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'te yapılan değişikliklere ilişkin karar milyonların dikkatini çekti. 

KONUT KREDİSİNDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi ev fiyatlarının git gide yükselmesinden şikayetçi olurken nakitte eksiğini bankalardan destek alarak kapatmaya çalışıyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yüzünü bankalara dönerken BDDK tarafından alınan yeni karar oldukça dikkat çekti. BDDK tarafından alınan yeni karar doğrultusunda kredi kullanım oranlarında sınır 5 milyon TL'ye çekildi. 

BDDK tarafından alınan yeni karar doğrultusunda 5 milyon lira ve altında olan sıfır konutlar için, bu bedelin yüzde 80-90'ı kadar kredi kullanılabileceği belirtildi. Yapılan açıklama ve düzenleme vatandaşın dikkatini çekerken alınan karar BDDK tarafından resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. 

BDDK DUYURDU!

Söz konusu oran ev değerine göre değişiklik gösterirken buna oranla şu şekilde özetlendi;

 5 milyon lira ile 10 milyon lira arasındaki sıfır konutlar için ise yüzde 70 ila 80 arasında, 10 milyon lira ile 20 milyon lira arasında değişen sıfır konutlar için tüketiciler bu bedelin azami yüzde 60-70, 20 milyon liranın üzerindeki sıfır konutların ise yüzde 50'si ila 60'ı arasında kredi kullanabilecekleri belirtildi.

Etiketler: bddk