Eski cep telefonlarını atmayanlara piyango vurdu hemen bakın fiyatı binlerce TL oldu!

Tüm ürünlerde olduğu gibi cep telefonları da yeni zamlardan nasibini alırken eski cep telefonunu atmayanlara piyango vurdu! Teknoloji devleri her gün yeni bir modeli piyasaya sürerken eski cep telefonları kıymete bindi!

Eski cep telefonlarını atmayanlara piyango vurdu hemen bakın fiyatı binlerce TL oldu!

Son dönemde hem döviz kuru hem de enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile fiyatı en çok artan ürünlerin başında teknolojik cihazlar yer almıştı. Pahalı markalı cep telefonlarının satış fiyatları cepleri yakarken ikinci el araç fiyatları ile yarışan modeller piyasaya sürülmüştü. 

Sıfır cep telefonları kadar atıl durumda olan ikinci el cep telefonlarının da fiyatları yüz güldürmeye başladı. Yaşanan çip krizi nedeni ile eski çalışmayan konumda arızalı cep telefonları dahi hurda olarak yüksek fiyattan alınmaya başlandı. Ancak, çalışan konumda olan ve iyi muhafaza edilen eski cep telefonları için durum daha farklı yaşandı. Pek çok modelde rekor fiyatla satışlar yapılması sosyal medyayı da salladı. 

ESKİ CEP TELEFONLARI MERAKLILARI TARAFINDAN REKOR FİYATLARLA ALINIYOR! 

Bir döneme damgasını vuran Motorola, Panasonic ve Nokia markaya sahip olan modeller başta olmak üzere eski cep telefonları meraklıları tarafından rekor paralar ödenerek satın alınmaya başlandı. Özellikle de çok iyi kullanılan ve halen çalışan, temiz cihazlar açık artırma ile nerede ise ev fiyatına satılırken çekmecelere atılarak unutulan eski telefonu olanlara da gün doğdu. 

Eski cep telefonlarını atmayanlara piyango vurdu hemen bakın fiyatı binlerce TL oldu! - Resim : 1

Bu olayın en somut örneklerinden biri de geride bıraktığımız hafta yaşandı ve açılmamış birinci nesil bir iPhone için yapılan satışta 725 bin TL ödeme yapıldı. Eski model cep telefonlarını her zaman bu fiyata satmak söz konusu olmasa da aslında sizin de evinizde bulunan eski cihazlarınızı yüksek fiyatlarla satın almanız mümkün. 

Eski cep telefonlarını atmayanlara piyango vurdu hemen bakın fiyatı binlerce TL oldu! - Resim : 2

Meraklıları tarafından internetten verilen ilanları takip etmeniz bu noktada yeterli olacaktır. Özellikle artık koleksiyonerlerin eski modellere yönelmesi ile bazı cep telefonlarının fiyatları da ağızları açık bırakıyor. Örneğin Motorola DynaTAC 8000X model cep telefonu internette 1.776 Euro fiyatla hemen teklif bekliyor. 

Ericsson T39 modelinde 3 bin TL, Nokia 2100 modelinde 1.375 TL ve Nokia 8110 modelinde ise 1.166 liralık teklifli ilanlar bulunuyor. Cep telefonunuz çalışmıyor ise bu durumda ise cep telefonu tamircisine götürerek modeli ve yılına göre 2 bin liraya kadar satma imkanınız bulunuyor. Yeni modellerde özellikle ekranı sağlam olan modeller çok yüksek fiyata alınıyor.