Erken emeklilik fırsatı için kritik uyarı! Yeni yılda yüzde 40 zamlanacak! Başvurunuzu yapın!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun erken emeklilik hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlara, işin uzmanından kritik bir uyarı geldi. İşte erken emeklilik açıklamasına ilişkin ayrıntılar…

Erken emeklilik fırsatı için kritik uyarı! Yeni yılda yüzde 40 zamlanacak! Başvurunuzu yapın!

Seneler öncesinde değişen sigorta kanunu sebebi ile uzun yıllardır emekli olamayan ve bu sebep ile de büyük bir mağduriyet yaşayan EYT’liler için geçtiğimiz aylarda umutlandıran bir düzenleme çalışması başlatıldı. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılmış olan yeni çalışmada sona gelindiği belirtilirken erken emeklilik konusu da gündemden düşmemeye başladı. Kendilerine tanımlanan erken emeklilik hakkı kapsamında maaş ödemesi almak isteyen vatandaşlar “kısmi emeklilik” olarak adlandırılan sistemden nasıl yararlanabileceklerini araştırmaya devam ediyorlar.

Yeni EYT düzenlemesi için aralık ayının başına işaret edilirken hali hazırda bulunan kısmi emeklilik hakkından nasıl yararlanılabileceği de gündemde sıklık ile konuşulan konulardan birisi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren açıklamalara imza atan Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, canlı yayında kısmi emekliliğe ilişkin bilinmesi gereken tüm ayrıntıları paylaştı. Ayrıca Erdem, ilgili emeklilik hakkı kapsamında dikkat edilmesi gereken bir konuya da değindi.

KISMİ EMEKLİLİK AÇIKLAMASI!

Erken emeklilik fırsatı için kritik uyarı! Yeni yılda yüzde 40 zamlanacak! Başvurunuzu yapın! - Resim : 1

Geçtiğimiz günlerde katılmış olduğu bir canlı yayında emeklilik sistemine ilişkin ayrıntılı açıklamalarda bulunan Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, kısmi emeklilik hakkına da değindi. 8 Eylül 2009 tarihinden önce sigortalı olarak çalışmaya başlamış olan vatandaşları ilgilendiren kısmı emeklilik hakkının ayrıntıları, Erdem tarafından paylaşıldı.

Canlı yayında yapmış olduğu kısmi emeklilik açıklamasında önemli noktalara değinen Erdem, şu ifadeleri kullandı: “8 Eylül 1999 tarihi öncesinde çalışan arkadaşlarımız için kısmi emeklilik koşulları 3 bin 600 gün ve 15 yıl hizmet süresi. Erkeklerde yaş şartı 55, kadınlarda ise 50. Bu 3 şartın aynı anda sağlanması gerekecek, burada en son hangi şart yerine getirilmesi ise vatandaşımız henüz 50 yaşına gelmedi ancak 3 bin 600 günü var. Şu an kısmi emeklilik şartlarını sağlamamış durumda. Bu noktada vatandaşın 50 yaşını doldurmuş olduğu tarihe bakılacak, 2014 yılından bu yaş şartını sağladıysa o zaman bir kadın 58 yaşında emekli olabilecek.”

BORÇLANMA ZAMMI KAPIDA!

Askerlik ve doğum borçlanmalarına da dikkat çeken Erdem, yeni yıl ile birlikte ilgili borçlanma tutarlarına yüzde 40’ın üzerinde zam geleceğinin tahmin edildiğini ileri sürdü.

Etiketler: erken emeklilik, EYT