Engelli Fatura İndirimleri ve Destekleri Nelerdir?

Engelli fatura indirimi ve desteği 2022 yılında hak sahibi vatandaşların yararlandığı özel imkanlardan oluşmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın çeşitli fatura ödemelerinde faydalanabildiği engelli fatura indirimleri ve destekleri hakkında detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Engelli Fatura İndirimleri ve Destekleri Nelerdir?

Engelli Elektrik Faturası İndirimleri

Engelli elektrik faturası desteği, enerji tüketimi konusunda engelli vatandaşlar için önemli bir yardımdır. Ülkemizde 2019 yılından bu yana uygulanan bu desteğe göre engelli ve dar gelirli vatandaşların elektrik tüketimlerinin 150 kW’a kadar olan kısmı kamu tarafından karşılanıyor. Vatandaşların engelli elektrik faturasında indirimden yararlanabilmesi için 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık şartlarını sağlaması ve 2828 sayılı Kanun kapsamında verilen engelli bakım parası yardımı almamış olması önemlidir.

Engelli Doğalgaz Faturası İndirimleri

Engelli Fatura İndirimleri ve Destekleri Nelerdir? - Resim : 1

Engelli doğalgaz faturası desteği, devletin başlattığı ısınma yardımı kapsamında yapılmaktadır. Her şehirde kaymakamlığa bağlı olarak faaliyet göteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kaydı olan engelli vatandaşlarımız doğalgaz faturalarında ödeme desteği alabilmektedir. Fatura destek ödemeleri mart ve ekim aylarında iki kez olacak şekilde yapılmaktadır.

Engelli Su Faturası İndirimleri

Engelli su faturası desteği, belediyeler tarafından alınan karar kapsamında gündeme gelmiştir. Engelli vatandaşların su faturası indirimlerinden yararlanabilmesi için engellilik raporunun yüzde 40 ve üzeri olması şarttır. Devletin engelli vatandaşlara su faturası desteğine yönelik aldığı bir karar bulunmamasına rağmen büyükşehirlerde engelliler için su faturası indirimleri yapılmaktadır.

Engelli Telefon Hat Faturası İndirimleri

Engelli telefon hattı fatura desteği, ülkemizde faaliyet gösteren en büyük GSM operatörleri tarafından yapılmaktadır. Sosyal Destek Kampanyası ve Sosyal Destek Paketleri adı altında Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell tarafından başlatılan kampanyalar büyük ilgi görmektedir. Bu kapsamda yüzde 40 ve üzeri engellilik durumuna sahip vatandaşlar ardına indirimli tarifelerden yararlanmak mümkündür. Her operatörün engelli vatandaşlar için başlatmış olduğu faturalı hat destekleri farklı özelliklere sahiptir.

Engelli THY Bilet İndirimleri

Engelli Türk Hava Yolları bilet desteği, ulaşım konusunda engelli vatandaşlara yapılan sosyal destekler arasında yer almaktadır. Engelli vatandaşlar THY’den iç hatlar uçuşlarında bilet almak istediklerinde yüzde 20 oranında indirimli bilet alabilmektedir. Engelli fatura indirimleri ve destekleri kapsamında THY dış hatlar uçuşlarında yüzde 30 indirimli bilet vermektedir.

Etiketler: Engelli, fatura desteği