Enerji Şirketi, Halka Arz Olduktan Sonra Yatırımcısına Yüzde 934 Kazandırdı!

Astor Enerji (ASTOR), yılın ilk halka arzlarından biri olarak dikkat çekiyor. Şirket, ilk yarıda net dönem kârını 1,6 milyar TL'ye yükseltti ve halka arz fiyatı üzerinden yüzde 934 oranında kazanç sağladı. Bu olumlu performans, Astor Enerji'nin halka arz sürecinde ve sonrasında yatırımcılar için çekici bir seçenek olduğunu gösteriyor.

Enerji Şirketi, Halka Arz Olduktan Sonra Yatırımcısına Yüzde 934 Kazandırdı!

Yılın ilk halka arzlarından olan ve 210 milyon payın satışı 12,50 TL’den oransal dağıtım yöntemiyle halka arz edilen ASTOR, 18 Ocak’ta Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı.

 

Haftanın son işlem gününü %7,21 değer kazanarak, günü 129,30 TL ile tamamlayan #ASTOR, halka arz fiyatı üzerinden 11 Ağustos tarihli son işleme kadar, yatırımcısına toplamda %934 kazandırmış oldu.

Enerji Şirketi, Halka Arz Olduktan Sonra Yatırımcısına Yüzde 934 Kazandırdı! - Resim : 1

Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel, yeni yatırımlarla büyümeye odaklandıklarını ifade ederken, Avrupa ülkelerinden yeni siparişler almaya başladıklarını ve yapacakları 100 milyon dolarlık yatırımla hem yurt içinde, hem de yurt dışında büyümeye devam edeceklerini dile getirdi.

100 Milyon Dolarlık Yatırım Kararı

Yönetim Kurulu Başkanı Geçgel, bu yıl 320 milyon dolarlık sipariş aldıklarını ve yılı 640 milyon dolarlık siparişle kapatmayı hedeflediklerini belirtti.

Etiketler: borsa, hisse