'En çok vatandaş kaybedecek' Selçuk Geçer'den kritik dolar uyarısı

Ülkemizin en başarılı ekonomi uzmanları arasında yer alan Selçuk Geçer'den yeni uyarı ve yorumlar geldi. Başarılı uzman Selçuk Geçer yeni yorumlarında doların 20 TL olacağı tarihi de paylaştı.

'En çok vatandaş kaybedecek' Selçuk Geçer'den kritik dolar uyarısı

Türkiye'nin en iddialı ve en başarılı ekonomistleri arasında yer alan Selçuk Geçer sosyal medya hesaplarından duyuru yapmaya devam ediyor. Geçer yaptığı yeni duyurusunda vatandaşlara dolar artışı ile ilgili uyarılarda bulundu. Geçer yapmış olduğu yeni açıklamalarında doların 20 TL'ye ulaşacağını düşündüğü tarihi de aktardı. Selçuk Geçer'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

SELÇUK GEÇER DOLAR YORUMU

Dış ticaret açığının artması durumunda dolar ihtiyacının artış göstereceğini belirten Geçer; "İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor." dedi.

"Türkiye yıllardır ekonomide enerji ithalatı yükünü turizm geliriyle kapatmaya çalışıyor. Her yıl ülkeye ortalama 40 milyar dolar gelir sağlayan turizm, günden güne kapsamını genişleterek ekonomiyi canlandırmakta.

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Geçer, 'Ekim, kasım, aralık aylarına dikkat edin. Türkiye ekonomisi büyük bir bataklığa sürükleniyor. Fakirler daha da fakirleşiyor. 3-5 zengin daha da zenginleşiyor. Orta sınıf kalmadı' yorumunda bulundu.

Enflasyonun düşmemesi halinde doların kontrol edilemeyeceğine vurgu yapan Geçer, 'En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı.' dedi. Sözlerinin devamında, 'Sakın dolarınızı satmayın.' diyerek uyarılarda bulundu.

Dolar tahmini yorumları yatırımcıların ilgisini her gün daha çok yönünü buraya çevirmeye başladı. Son bir yıl içerisinde dolar kurunun hiç olmadığı kadar yukarı seviyelere yükselmesi vatandaşları tedirgin etti. Sadece Türk Lirası üzerinde değil, diğer ulusal para birimlerinde de etkinliğini artıran doların akıbetinin ne olacağı hakkında kesin bir ifade yok."

Editör Notu: Bu haber metninde yer alan ifadeler ilgili uzmanın görüşlerine dayanmakta olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Etiketler: dolar, altın, selçuk geçer