Emeklilik haberi bekleyenler için SGK'dan açıklama geldi: 1800 gün prim ve 10 yıl sigorta yetiyor

Tüm vatandaşlara sevindirici bir haber geldi. Sigortalı çalışanlar, artık erken emekli olma fırsatını yakalayabilecekler. En az 10 yıl sigorta süresi ve 1.800 prim ödemesi olanlar, erken emeklilik hakkından yararlanabilecekler. SGK, Pazartesi gününden itibaren gerekli işlemlere başlayacak. detaylar haberimizde...

Emeklilik haberi bekleyenler için SGK'dan açıklama geldi: 1800 gün prim ve 10 yıl sigorta yetiyor

SGK'dan gelen son dakika açıklamaları içerisinde, çalışanlara yönelik erken emeklilik müjdesi dikkat çekiyor. Bu yeni düzenleme ile artık zorlu tedavi gerektiren hastalıklara sahip olan kişilere, 1.800 gün prim ödeme süresi üzerinden erken emeklilik imkanı sunulacak. Özellikle beyin ve sinir sağlığını etkileyen hastalıkları kapsayan bu özel durum, engellilik oranına göre belirlenen bir harita üzerinden erken emekliliğe olanak tanıyacak. Bu adım, hastalıkla mücadele eden bireyler için önemli bir destek ve kolaylık sağlayacak.

Engellilik Oranları Nedir Erken Emekli Nasıl Olunur?

Sağlık sorunları yaşayan ve bu sebeple çalışma gücü kaybı yaşayan kişilere iş göremezlik raporu almaları halinde erken emeklilik imkanı oluşturuldu. 10 yıl sigortalılık ve 1800 prim günü doldurmuş olmak yeterli olacak. Gerekli prosedürler tamamlanarak 1800 prim gün ödemesi yapmış olanlar en az %40 iş göremezlik raporu olması halinde erken emekli olabilirler. Sağlık sorunlarının baş göstermesi ve diğer taraftan da emeklilik için 10 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak gerekiyor.

Emeklilik haberi bekleyenler için SGK'dan açıklama geldi: 1800 gün prim ve 10 yıl sigorta yetiyor - Resim : 1

 SSK Bağ-Kur Ve Emekli Sandığı Kapsamında Çalışanlarda Farklı Emeklilik Formülleri

SSK'ya bağlı çalışan vatandaşlar rapor alıp erken emeklilik hakkı elde ettikten sonra işten ayrılma zorunluluğu yaşamaktadır.

Bağ-kur sigortası bulunan çalışan vatandaşlar ise emeklilik için iş yerlerine kapatmak ve prim borcu bırakmamak zorundadır. ,

Emekli sandığında ise emeklilik talebini iletmek için çalışan kişinin istifa etmesi gerekiyor.

Erken Emeklilik Süreci İçin Gerekli Adımlar Neler?

Erken emekli olmak isteyenler süreci hatasız ve eksiksiz bir şekilde tamamlamalıdır. Detaylı bilgiler incelenmelidir. Hak kayıplarının önlenmesi için en erken şekilde erken emeklilik koşulları değerlendirilebilir. SGK yapmış olduğu son açıklamayla zorlayıcı sağlık sorunları yaşayan kişilere erken emeklilik sağlıyor. Beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıklar, iskelet sistemini etkileyen hastalıklar, sinir sistemini etkileyen hastalıklar bu hastalıklar arasında bulunuyor.