Emeklilik Başvurusu Yapan Vatandaşların Dikkatine: Maaşınız Hesabınıza Yatana Kadar 3 Maaş Faizsiz..

Yeni ay ile birlikte emekli olmaya hak kazanan ve ilgili başvuruları SGK’ya ileten ancak henüz maaşı yatmaya başlamamış olan vatandaşlara müjdeli haber verildi. Kamu kurumu, mağduriyetlerin yaşanmaması adına ilgili grupta yer alan vatandaşlara faizsiz ödeme hizmeti sunacağını bildirdi. İşte ayrıntılar…

Emeklilik Başvurusu Yapan Vatandaşların Dikkatine: Maaşınız Hesabınıza Yatana Kadar 3 Maaş Faizsiz..

Emekli olmak, yıllardır çalışan veya şu an çalışmasa da isteğe bağlı prim ödemelerini yatıran ve diğer emeklilik şartlarını yerine getirmiş olan vatandaşlara sunulan kamu haklarından biridir. Bu kapsamda işgücünün azaldığı yaşlılık dönemlerini emekli maaşı ile garanti altına almak mümkündür. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik ve sonrası şartlarına riayet etmektir.

Sosyal Güvenlik Kurumu pek çok farklı kategori altında olduğu gibi emeklilik kategorisi altında da birçok farklı hizmet sunmaktadır. Bu kapsamda emeklilik şartlarını yerine getiren ve emekli maaşı alabilmek için başvuruda bulunan vatandaşlara, maaş yatırılmadan önce de ayrıcalıklı hizmetler sunulmaktadır. Vatandaşların ekonomik anlamda mağdur olmalarını istemeyen Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili şartları sağlamış olan tüm vatandaşlara faizsiz nakit hizmeti sunmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Faizsiz Nakit Desteği!

Sosyal Güvenlik Kurumu “emeklilik” kategorisi altında sunduğu hizmetlerin gerçekleşebilmesi için vatandaşların bazı şartları sağlamalarını istemektedir. Bu şartlar ise genel çerçevede yaş, prim ödemesi ve sigortalılık süresi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda ilgili 3 şartı yerine getiren her vatandaş, kendi hizmet dökümleri çerçevesinde hesaplanmış olan tutarlarda maaş ödemesi almaya hak kazanır.

Sosyal Güvenlik Kurumu belirlemiş olduğu emeklilik şartlarını yerine getirmiş ancak bazı işleyiş adımlarından ötürü maaşı henüz bağlanmamış, bu sebeple de nakit sıkışıklığı yaşayan vatandaşlara, faizsiz nakit hizmeti sunacağını açıklamıştır. Bu tutar, kişinin almaya hak kazandığı emekli maaşına göre farklılık göstermektedir ve azami olarak 3 maaşa kadar hesaplanır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Faizsiz Avans Hizmetinin Geri Ödemesi

Emeklilik Başvurusu Yapan Vatandaşların Dikkatine: Maaşınız Hesabınıza Yatana Kadar 3 Maaş Faizsiz.. - Resim : 1

Sosyal Güvenlik Kurumu sunmuş olduğu faizsiz avans hizmetinin geri ödemesini 36 aya kadar taksitlendirebilmektedir. Aylık ödemeler, ilgili vatandaşın maaşından otomatik olarak kesilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Faizsiz Avans Başvurusu 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan faizsiz avans hizmeti alabilmek için bağlı bulunulan müdürlüğe dilekçe verilmesi gerekmektedir.

Etiketler: sgk, faizsiz avans