Emeklilere yılbaşı ikramiyesi müjdesi gibi Erdoğan jesti iddiası 2023 emekli maaşı zammı için enflasyona ek Bin Lira seyyanen zam

Emeklilere seyyanen zam müjdesi için 2023 Ocak zammı kapsamında hazırlıkların başladığı iddia edildi. Emekliye 2023 zammı için geri sayım başlarken 2023 Ocak SSK emekli zammı tahmini için son dakika seyyanen zam iddiası kulislere bomba gibi düştü.

Emeklilere yılbaşı ikramiyesi müjdesi gibi Erdoğan jesti iddiası 2023 emekli maaşı zammı için enflasyona ek Bin Lira seyyanen zam

Ekonomik olarak zor günler geçiren milyonlarca emekli gözlerini hükümet tarafından verilecek olan zam müjdesine çevirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada enflasyon oranlarında yaşanan yükseliş nedeniyle yüksek zam yapılacağı belirtilmiş ve kimsenin enflasyona karşı ezdirilmeyeceği sözü verilmişti. 

Yapılan açıklama emeklilerin beklediği Ocak zammı için de kulislerin hareketlenmesine neden olurken ekonomistlerin Ocak 2023 emekli maaşı zammı için tahminleri peş peşe açıklanmaya başlanmıştı. Süreçte bir 2023 Ocak SSK emekli zammı tahmini de Vergi Uzmanı Muhammet Bayram tarafından yapıldı. Katıldığı televizyon programının canlı yayınında tahminlerini açıklayan Bayram emekliye seyyanen zam iddiası ile gündemi salladı. 

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM SON DAKİKA 2022! 2023 OCAK SKK EMEKLİ ZAMMI İÇİN REFAH PAYI VE ENFLASYONA EK SEYYANEN ZAM GELİR Mİ?

Emeklilerin geçim dertlerinin her geçen gün arttığını belirten Vergi Uzmanı Muhammet Bayram tüm çalışanlara bu Ocak ayında yüksek zam yapılmasını beklediğini emekliler için ayrı bir çalışmanın olduğunu belirterek zam müjdesi verdi. Bayram yaptığı açıklamasında "Memur ve emekliler için ise durum daha farklıdır. Burada emeklilerimiz öncelikle seyyanen zam alma ihtimali yüksek. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önceki uygulamalardan farklı olarak bir düzenleme yapacağından bahsetmişti.

Emeklilere yılbaşı ikramiyesi müjdesi gibi Erdoğan jesti iddiası 2023 emekli maaşı zammı için enflasyona ek Bin Lira seyyanen zam - Resim : 1

Yani emeklilerimize bin liralık seyyanen ödemenin ek olacağını düşünüyorum. Bununla beraber emeklilerimiz son 6 aylık enflasyon farkını tamamen alabilecekler" diyerek son 6 aylık enflasyon farkı, toplu sözleşme zammı hesaplamasına ek olarak refah payı olarak seyyanen zam müjdesi gelebileceğini dile getirdi. 

Emeklilere yılbaşı ikramiyesi müjdesi gibi Erdoğan jesti iddiası 2023 emekli maaşı zammı için enflasyona ek Bin Lira seyyanen zam - Resim : 2

2023 OCAK MEMUR EMEKLİSİ, BAĞKUR, SSK EMEKLİ ZAMMI TAHMİNİ NE KADAR?

Hatırlanacağı üzere emeklilere son zam Temmuz ayında yapılmış memur emeklisi olan kişilere yüzde 41,69 oranında, Bağkur ve SSK emeklisi olan kişiler için ise yüzde 42.35 oranında zam yansıtılmıştı. Gözler Ocak ayına çevrilirken 2023 emekli maaşı zammı için seyyanen zam iddiası da kulisleri hareketlendirdi.

Emeklilere yılbaşı ikramiyesi müjdesi gibi Erdoğan jesti iddiası 2023 emekli maaşı zammı için enflasyona ek Bin Lira seyyanen zam - Resim : 3 

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahmini ile emekliye Ocak zammı SSK ve BAĞKUR emeklisi için yüzde 12.68 olarak gerçekleşecek. Enflasyon farkı da alacak memur emeklisi olan kişiler için zam ise yüzde 13.68 olarak yapılacak. En düşük emekli maaşı ise bu oran ile Ocak ayında memur emeklisi için 6 bin 909 TL olarak ödenecek. 2000 öncesi emekliler için 5 bin 281 TL olarak Ocak maaşı hesaplaması gerçekleşecek.