Emekli ve memur maaşlarına 6 aylık enflasyon oranına göre ek ödeme! İşte o detay maaş hesaplaması

Türkiye'de emekli ve memur maaşları için altı aylık enflasyon oranları doğrultusunda ek ödemelere dair detay gündeme bomba gibi düştü.

Emekli ve memur maaşlarına 6 aylık enflasyon oranına göre ek ödeme! İşte o detay maaş hesaplaması

Emekli ve memur maaşlarına 6 aylık enflasyon oranına göre ek ödeme! İşte o detay maaş hesaplaması - Türkiye'de emekli ve memur maaşları için altı aylık enflasyon oranları doğrultusunda ek ödemelere dair detay gündeme bomba gibi düştü. Ülke genelinde bireysel emeklilik sistemine katılan kişilerin finansman gereksinimleri dolayısı ile imza atmış oldukları sözleşmelerini sonlandırmanın yanı sıra birikimleri aracılığıyla sistemden ayrılmadan avantajlı şartlar içerisinde kredi çekebilecekleri bir aracın devri uygulaması hayata geçirilmesi gündemde geniş yankı uyandırdı.

Katılımcılar ortalama fon büyüklükleri ve ortalama tüketici kredisi tutarlarını baz alarak yapacakları çalışmalar sonrası nokta katılımcılar, bankalar ile emeklilik şirketleri arasında yer edinen koordinasyonu sağlayarak aslında ciddi bir altyapının kurulacağı ifade edildi.

EMEKLİLER VE ÇALIŞANLAR KORUNACAK

Türkiye'de ücretlilerin, kendi hesaplarına çalışanların ve kendi aylıklarının ise 2023 Ocak ve Temmuz ayında önce ki altı aylık enflasyon dönemi doğrultusunda dikkate alınmak sebebiyle artırılacağı ifade edildi.

Kamu görevlisi ile yapılan toplu sözleşme hükümleri kapsamında memur maaşları ve emekli aylıkları da Ocak 2023 tarihlerinde yüzde 8 ve Temmuz ayı için ise yüzde 6 oranında artırılacağı paylaşıldı. Bu süreçte enflasyon farklarının da diğer taraftan ilave olarak hesaplara yansıyacağı açıklanırken detaylar da netleşti.

SGK'ya bağlı faturalı ödemeler, ek karşılıklar ve emekli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilecek olan ödemeler, devlet katkıları ve prim teşviklerinden kaynaklanacak olan transferler ile birlikte prim ödeme gücü bulunmayan kişilerin de genel sağlık sigortası primlerinin eklenerek 582 milyar liranın üzerinde bir bütçe transferinin sağlayacağı ifade edildi.

2023 yılı içerisinde işsizlik sigortası fonu varlığının da 135 milyar TL'ye çıkması bekleniyor.

YÜZDE 6 ORANINDA ARTACAK

Yapılacak memur ve emekli aylıklarının da Ocak 2023 tarihleri ile birlikte yüzde 8 ve Temmuz ayı için ise yüzde 6 oranında artırılacak. Yapılacak bu sözleşme ile birlikte enflasyon farklarının dışında ilave olarak ek ödemelerin gerçekleştirileceği bildirildi.

Etiketler: memur, emekli, maaş