Emekli promosyonlarına ilişkin flaş gelişme! O isim açıkladı: “15 bin TL fazladan ek ödeme yapılabilir!”

Ağustos ayının gelmesi ile birlikte birçok özel banka tarafından güncellenen emekli promosyonu kampanyaları, gündemde yer almaya devam ediyor. Enflasyona bağlı olarak artan ek ödemelere ilişkin flaş açıklamalara imza atan Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, 12 milyon emekliyi heyecanlandırdı. İşte Mahmut Şahin’in promosyon açıklamalarına ilişkin ayrıntılar…

Emekli promosyonlarına ilişkin flaş gelişme! O isim açıkladı: “15 bin TL fazladan ek ödeme yapılabilir!”

Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzalanan maaş ödemeleri protokolü kapsamında hem özel bankalar hem de kamu bankaları tarafından geliştirilen emekli promosyonu kampanyalarına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. İddia sahibi Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.

“EMEKLİ PROMOSYONUNA HACİZ KONULAMAZ!”

Son dönemlerin en büyük tartışma başlıklarından birisi olan emekli promosyonlarına borç karşılığı haciz konulup konulamayacağı konusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, böyle bir durumun söz konusu olmayacağını belirtti. Promosyon ödemelerinin bankanın vaadi olduğunu belirten Mahmut Şahin, emekli vatandaşların borçları karşılığında promosyon ödemelerine el konulamayacağını ancak bankaların emekli müşteri sayısını koruyabilmek adına bazı durumlarda maaş hesaplarına bloke koyduğunu iddia etti.

“BAKANLIK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR!”

Emekli promosyonlarına ilişkin flaş gelişme! O isim açıkladı: “15 bin TL fazladan ek ödeme yapılabilir!” - Resim : 1

Emekli promosyonu ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Tüketiciler birliği Başkanı Mahmut Şahin, 12 milyon emeklinin yüzünü güldüren ifadeler kullandı. Emekli promosyonlarının serbest piyasa bileşeni olduklarına dikkat çeken Mahmut Şahin, bu konuda bakanlığın bir çalışma hazırlığı içerisinde olduğunu iddia etti.

İsteyen emeklinin istediği bankayı tercih etme özgürlüğü olduğunu savunan Mahmut Şahin, bankaların emekli müşterilerini kaybetmemek adına bazı durumlarında hesaplarına bloke koyduklarını ve böylelikle de vatandaşı mağdur ettiklerini ifade etti. Bu durumun yasal olmadığını belirten Mahmut Şahin, emeklinin istediği zaman banka değiştirebileceğini bildirdi.

“PROMOSYON ÖDEMELERİ ARTACAK!”

Şu an bakanlığın emekli promosyonlarına ilişin bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, bu çalışma sonucunda emeklilerin ellerine 10- 15 bin TL fazladan ödeme geçebileceğini iddia etti. Bazı kurumların bankalar ile pazarlıklar yaparak 32 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi çalışmalarının yürütülmesini sağladığını belirten Mahmut Şahin, benzer bir çalışmanın bakanlık tarafından da yürütülebileceğini ifade etti.

Etiketler: emekli promosyon, haciz