Emekli Maaşına Konut Kredisi Veren Bankalar Belli Oldu! Yüzde 1,29 Faiz, 120 Ay Vade...

Artan konut fiyatları ile birlikte emeklilerin ev sahibi olmaları nerede ise imkansız bir hale geldi. Bu kapsamda yeni kampanyalarını duyuran bazı bankalar, emekli maaşı hesaplarının kendi bünyelerine taşınması karşılığında emeklilere de konut kredisi hizmeti vereceklerini açıkladı.

Emekli Maaşına Konut Kredisi Veren Bankalar Belli Oldu! Yüzde 1,29 Faiz, 120 Ay Vade...

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde yukarı yönlü hareketler sergileyerek aralık ayına gelindiğinde rekor seviyelere ulaşan döviz kurları ile altın fiyatları, gündelik hayat akışı içerisinde hizmet alınan birçok sektörün sundukları hizmetlere ve hizmet ürünlerine yüksek oranlarda zamlar yapmalarına sebep oldu. Bu kapsamda yapılan zamlardan en çok etkilenen ve vatandaşların hayal kırıklığına uğramalarına neden olan sektörlerin başında, emlak sektörü geldi.

Doların 18 TL, euronun 20 TL ve gram altının bin TL seviyelerine yükselmesinden sonra hem ikinci el hem de sıfır konut fiyatları tarihi rakamlara ulaştı. Yeni dönemde de ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerin süreklilik göstermesi, konut fiyatlarına indirim yapılmasına engel oldu. Özellikle yaşlılık dönemlerinde kendi evlerinin sahibi olmanın hayalini kuran emekli vatandaşları oldukça dara düşüren bu artışlar, planların ertelenmesine yol açtı. Bu noktada devreye giren bankacılık sektörü, emekli maaşı karşılığında konut kredisi hizmetlerinin sunulabileceğini duyurdu.

Emekli Maaşına Konut Kredisi Hizmeti Sunan Bankalar Duyuruldu!

Bankaların kredi hizmetlerini sunabilmeleri için düzenli bir gelir şartının sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan her ay emekli maaşı alan vatandaşlar, bankaların müşteri portföylerine dahil edilmek istenen grupların başında gelmektedir. Müşteri sayılarını arttırmak isteyen bankalar, emekli vatandaşlar için birçok ayrıcalıklı hizmet geliştirmektelerdir. Bu doğrultuda yeni dönemde emekli maaşı hesaplarını kendi bünyelerine taşıyan müşterilerine konut kredisi hizmeti sunacaklarını duyuran bankalar şu şekildedir:

  • Denizbank
  • QNB Finansbank
  • Garanti BBVA
  • Ziraat Bankası
  • Halk Bankası
  • İş Bankası
  • Aktifbank
  • ING Bank
  • Türkiye Ekonomi Bankası

Emekli Maaşına Konut Kredisi Almak İçin Gerekli Evraklar

Emekli Maaşına Konut Kredisi Veren Bankalar Belli Oldu! Yüzde 1,29 Faiz, 120 Ay Vade... - Resim : 1

Emekli maaşı karşılığında konut kredisi hizmeti alabilmek için nüfus cüzdanının ve SGK hizmet dökümünün ilgili bankaya ibraz edilmesi gerekmektedir.

Emekli Maaşına Konut Kredisi Almak İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Emekli maaşı karşılığında konut kredisi hizmeti alabilmek için ilgili bankalara bizzat başvuru yapılması gerekmektedir.