Emekli maaşı için 3 formül masada! Ocak ayından önce...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaş zammı konusu, vatandaşların yakından takip ettiği bir konu haline gelmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarına yönelik yapılacak zam çalışmalarına dair açıklamasıyla, bu konu gündemin odak noktası haline geldi. Vatandaşlar, gelecek haberlere büyük bir ilgiyle kilitlenmiş durumda.

Emekli maaşı için 3 formül masada! Ocak ayından önce...

Emeklilerin gözü kulağı maaş zammına çevrilmiş durumda. Temmuz ayında ek iyileştirmeyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam gelmiş, ancak söz konusu yüzde 25'lik zam özellikle 7.500 TL'nin altında kök maaşlarda artışı taban maaşın üzerine çıkarmadığı için bir kısım emeklinin maaşı değişmedi. Değişse de çok küçük bir artış yaşandı.

Temmuz ayında emekli maaşlarına zammın beklentilerin altında kalmasıyla, başta en düşük aylıklarda olmak üzere emekliler için bir ara zam formülü gündeme geldi.

Emekli maaşlarına zam için çalışmalar başlarken, söz konusu iyileştirmenin Ocak ayında ya da TBMM'nin Ekim ayına yeniden açılmasıyla yapılması gündeme geldi.

Yeni Asır'da yer alan habere göre; emekli zammı için 3 formül masada. İlk formül olarak 7.500 TL'nin altında maaş alanlar başta olmak üzere belirlenecek bir miktar ile seyyanen artışla emekli maaşlarına zam yapılması masada.

Emekli maaşı için 3 formül masada! Ocak ayından önce... - Resim : 1

İkinci bir seçenek olarak ise refah payı yani enflasyon oranının üzerinde bir artış kulislerde konuşuluyor. Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranının iyileştirmeyle yükseltilebileceği belirtiliyor. 

Söz konusu düzenleme hayata geçerse Ocak ayının beklenmesi de gerekmeyecek. Belirlenen tarihte belirlenen yüzdelik oranda artış yapılabilinecek.

Konuşulan son formül ise emekli taban maaşının yeniden belirlenmesi. Nisan ayında yapıldığı gibi bir ara formül ile taban maaşın yükseltilebileceği de belirtiliyor. Bu durumda düşük maaş alanlar için yeni bir seyyanen artış gündeme gelmiş olacak.