Elon Musk'ın bu hamlesi herkesi kızdırdı! Twitter kullanıcıları bundan sonra para ödeyebilir! Aylık 20 dolar...

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından yaptığı ilk hamle tüm Twitter kullanıcılarını kızdırdı! Eğer Twitter’da mavi tik işaretine sahipseniz dikkat! Bu ücret 20 dolara çıkabilir!

Elon Musk'ın bu hamlesi herkesi kızdırdı! Twitter kullanıcıları bundan sonra para ödeyebilir! Aylık 20 dolar...

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, aylardır devam eden yasal prosedürlerin ardından 44 milyar dolara dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ı satın aldı. Platformu daha karlı bir hale getirmek ve özgürleştirmek istediğini çok sık ifade eden Elon Musk, Twitter’ın Blue aboneliğini aylık 5 dolardan 20 dolara çıkarmak istediğinin altını çizdi. Ayrıca bu aboneliğin mavi onay işaretine sahip kişiler için zorunlu olacağına dikkat çekti.

Mavi onay işaretine sahip kullanıcıların Blue aboneliği ile aylık 20 dolara kadar abonelik ücreti ödemesi, özellikle kur farkının yüksek olduğu Türkiye’deki kullanıcıları ciddi bir şekilde etkileyecek. Yıllık yaklaşık 4 bin 500 lira ödenmesi gerekebilir.

TWİTTER’DA BU İŞARETİ OLANLAR ARTIK ÜCRET ÖDEYECEK!

Elon Musk'ın bu hamlesi herkesi kızdırdı! Twitter kullanıcıları bundan sonra para ödeyebilir! Aylık 20 dolar... - Resim : 1

The Verge adlı bir platformda ortaya çıkan haberler dünya gündeminde ilk sıralara yerleşti. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından gelen birçok yenilik haberi dikkat çekiyor. Mavi onay işaretini sadece ücretli abonelik sistemi olan Twitter Blue kullanıcılarına açmayı hedefleyen Elon Musk, Twitter Blue aboneliği fiyatının ise 20 dolara çıkarılacağını ifade etti.

Twitter’da mavi onay işareti almak isteyen kullanıcıların iki defa düşünmesi gerekecek. Twitter’ı astronomik bir rakama satın alan Elon Musk, ayrıca Twitter’da birçok sınırı da kaldırmayı hedeflediğini dile getiriyor.

GELİRLERİN YÜZDE 50’SİNİ OLUŞTURMASI HEDEFLENİYOR!

Musk’ın Twitter abonelik ücretlerini yükseltmek istemesinde önemli bir unsur ise gelirlerin yüzde 50’sinin bu şekilde gelmesinin istenmesinden kaynaklandığı ifade ediliyor. Twitter çalışanları ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Elon Musk, söz konusu aboneliklerin gelecekte uygulama gelirlerinin yüzde 50’sini oluşturmasını beklediğini ifade etti.

Twitter’ın ikinci çeyrekte kazanç raporu kapsamında geliri yaklaşık 1.2 milyar dolar olarak görülüyor. Musk’ın bu hamlesinde beklentisi ise 600 milyon dolar olarak belirlendi. Ancak bu hedefi yakalamasının son derece zor olduğu aktarılıyor.

Etiketler: elon Musk, twitter