Elon Musk resmen açıkladı kuş kafese girdi Twitter mavi tik ücreti belli oldu

Twitter ile yaptığı görüşmeler sonrasında olaylı bir şekilde de olsa satın almayı gerçekleştiren çılgın milyarder Elon Musk beklenen hamlesini yaptı. Twitter mavi tik hesap ücreti açıklandı.

Elon Musk resmen açıkladı kuş kafese girdi Twitter mavi tik ücreti belli oldu

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter yapılan uzun pazarlık süreçleri sonrasında dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk tarafından satın alınmıştı. Süreç son derece sancılı olarak gererken Elon Musk bir ara satın almadan vazgeçmiş, mahkeme aşaması gündeme gelmişti. 

Sonrasında Elon Musk bir kere daha alım için düğmeye basmış ve yürütülen çalışmalar sonrasında tüm dünyanın yakından takip ettiği satın alma sonunda gerçekleşmişti. Elon Musk yaptığı açıklamasında bu satın almayı mavi kuşu özgür kılmak için yaptığını dile getirmişti. 

TWİTTER MAVİ TIK ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Tesla başta olmak üzere pek çok şirketin sahibi olan ve dünyanın en çılgın zenginleri arasında yer alan Elon Musk bu seferde dev bir satın almayla twitter'ın sahibi olmayı başardı. Satın alma haberinin sonrasında mavi tikli hesaplar için ücret talep edileceği haberleri gündeme gelmişti. 

Mavi tikli hesaplar için gündeme gelen ücret 20 dolar olarak ilan edilirken Elon Musk beklenen açıklamayı yaptı ve bu ücreti aylık 8 dolar olarak duyurdu. Dolar kuru 18,60 TL seviyesinden işlem görürken bu da mavi tik hesap sahiplerinin aylık ortalama 140 TL civarında bir para ödemesi anlamına gelecek.