Elektrikli Passat üretimine başlandı! Bakın tahmini fiyat

''Elektrikli Passat'' geliyor. Wolkswagen'den gelen habere göre tamamen elektrikli olan ve Passat'ın yerini alacak olan ID.7'nin üretimine başlandığı bildirildi. Bakın tahmini fiyatı ne kadar...

Elektrikli Passat üretimine başlandı!  Bakın tahmini fiyat

 Alman otomotiv devinin Emden'de bulunan fabrikasında üretimine başlanan ID.7 model aracın tek şarj ile 700 kilometreye kadar menzil sunacağına yer verildi.  Elektrikli Passat'ın gelecek haftalarda resmen satışa sunulacağı öğrenilirken sene sonuna doğru ilk teslimatların da yapılacağı öğrenildi.

TÜRKİYE LANSMANININ GELECEK SENE YAPILMASI BEKLENİYOR

77 ve 89 kWh batarya seçenekleri bulunacak elektrikli sedanın Türkiye lansmanının ise büyük ihtimalle gelecek sene yapılması bekleniyor. 2024 ortasında beklenen lansman sonrası Türkiye'de de siparişler alınacak. Bu sürece göre ID.7'nin Türkiye'de Ağustos 2024'te yollarda olması bekleniyor. Almanya'da üretilmekte olan Volkswagen ID.7 model aracın daha önce iddia edildiği gibi 160 kW motor gücü sınıfında yer alacak bir versiyonla ülkemize giriş yapması durumunda %10 ÖTV avantajından yararlanabileceği öngörülüyor.

Elektrikli Passat üretimine başlandı!  Bakın tahmini fiyat - Resim : 1

TAHMİNİ FİYATI NE KADAR OLACAK?

Fiyatı henüz belli değil. Ancak son bilgilere göre 50 bin Euro'nun üzerinin konuşulduğu öğrenildi. Güncel Euro kuru ile bu rakam 1 milyon 478 bin 500 liraya geliyor. ÖTV ve KDV ile diğer vergilerin de eklenmesi ile 2 milyonu geçmesi bekleniyor.

Etiketler: passat