Elektrikli Otomobillerde Menzil Sınırı Kalkıyor! Bu Firma 1000 Km Menzili Standart Hale Getirecek!

Tüm dünyada elektrikli otomobiller yaygınlaşmaya devam ediyor. Özellikle menzil konusu kafalarda soru işareti yaratırken bu soruna da çözüm geldi! 1.000 km standart olacak! İşte detaylar…

Elektrikli Otomobillerde Menzil Sınırı Kalkıyor! Bu Firma 1000 Km Menzili Standart Hale Getirecek!

Çinli batarya üreticisi CATL, elektrikli otomobillerde menzil sorununu ortadan kaldıracak yeni hamlelerini duyurdu. CATL tarafından tanıtımı gerçekleştirilen yeni batarya paketiyle elektrikli otomobillerin en büyük sorunlarından biri olarak görülen mesafe sorunun ortadan kaldırılabileceği ifade ediliyor. Dünya genelinde ise elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Otomobil dünyasında köklü bir değişikliğe neden olması beklenen elektrikli otomobil devriminde gelişen teknoloji ile sorunların da bir bir çözülmeye başladığı görüldü.

2023 Yılında Seri Üretime Başlayacak!

Dünyanın önde gelen pil üreticilerinden biri olmayı başaran CATL, 1000 kilometre menzili elektrikli araçlarda standart hale getirmeye hazırlanıyor. The Qilin adlı yeni nesil bir pil paketi ile 2023 yılında seri üretime başlamaya hazırlanan firma, yapılan açıklamaya göre pilin bin kilometre ve üstü menzil sunmasının yanında verimlilik konusunda da dikkat çekiyor.

1000 Km Standart Olacak!

Elektrikli Otomobillerde Menzil Sınırı Kalkıyor! Bu Firma 1000 Km Menzili Standart Hale Getirecek! - Resim : 1

Çinli firma tarafından üretimine başlanacak yeni batarya sayesinde 1000 kilometre menzilin elektrikli araçlarda standart hale gelmesi bekleniyor. Batarya üretimine başlayacak firma tarafından yapılan açıklamada ayrıca yüzde 10’dan yüzde 80 şarja uygun şartlarda sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaşacağı aktarılıyor. CATL firmasında göre pil kilogram başına 255 watt – saat enerji yoğunluğuna sahip olacak. Küçük alana çok fazla enerji depolaması ise dikkat çeken bir diğer özelliği olarak gösterildi.

Elektrikli Otomobillerde Sınır 830 Km!

Şu an için elektrikli araçlarda prototip olarak 1000 km menzilin üzerine çıkan araçlar bulunsa da seri üretimde herhangi bir araç bulunuyor. Mercedes Vision EQXX son denemesinde 1200 kilometrelik menzil mesafe kat ederek dikkat çekmişti. Seri üretimde yer alan araçlar arasında ise ABD’de satışa çıkan Lucid Air, tek şarj ile 830 kilometre menzil vaadiyle dikkat çekiyor. Elektrikli araçlarda menzil sorununun çözülmesi ile yakın zamanda bu araçların daha da yaygınlaşması bekleniyor.

Etiketler: elektrikli araba