Elektrikli Audi Q8 e-tron tanıtıldı! Özellikleri mutlu etti, fiyatları üzdü

Elektrikli yeni Audi Q8 e-tron tanıtıldı. Gelen görseller heyecanlandırırken aracın özellikleri de mest etti. Öte yandan bu SUV modelinin fiyatını görenler üzüldü...

Elektrikli Audi Q8 e-tron tanıtıldı! Özellikleri mutlu etti, fiyatları üzdü

2022 yılının bitmesine sayılı bir zaman kalmışken otomotiv markaları tarafından da yeni araç modelleri tanıtılmaya devam ediyor. Elektrikli otomobil modelleri için hareketli bir yıl olan 2022 yılının bu son diliminde tanıtılan otomobil modelleri arasında özellikle elektrikli SUV modelleri büyük merak uyandırdı.

Elektrikli Audi Q8 e-tron tanıtıldı! Özellikleri mutlu etti, fiyatları üzdü - Resim : 1

Yerli ve milli otomobil TOGG'un yanı sıra Avrupa ve Amerika'da üretilen elektrikli SUV modelleri de büyük dikkat çekiyor. Tanıtılan pek çok yeni araç modelinin arasında dikkat çeken elektrikli SUV modelleri arasında ilk olarak BMW markası tarafından üretilen BMW XM modeli büyük yankı uyandırmıştı.

Elektrikli Audi Q8 e-tron tanıtıldı! Özellikleri mutlu etti, fiyatları üzdü - Resim : 2

Öte yandan gelen son bir bilgi ile BMW'nin en büyük rakiplerinden olan ve kıyasıya rekabetini sürdüren Audi markasından geldi. Audi markası tanıttığı yeni elektrikli Audi Q8 e-tron isimli SUV modeli ile gündeme geldi.

Elektrikli Audi Q8 e-tron tanıtıldı! Özellikleri mutlu etti, fiyatları üzdü - Resim : 3

Alman devi tarafından tanıtımı yapılan Audi Q8 e-tron modeli ilk olarak 2018 yılında karşımıza çıkmıştı. 2022 yılının son çeyreğinde tanıtılan SUV modeli ise özellikleri, tasarımı ve fiyatı ile ön plana çıkıyor. Tam adı Audi Q8 50 e-tron olan otomobil modelinin batarya kapasitesi 69 kWsa'dan 89 kWsa değerine yükseltildi.

Elektrikli Audi Q8 e-tron tanıtıldı! Özellikleri mutlu etti, fiyatları üzdü - Resim : 4

Bu kapasite araca 491 km değerinde bir menzil sunarken aracın Q8 50 e-tron Sportback'in menzili ise 505 km olarak bildiriliyor.

Elektrikli Audi Q8 e-tron tanıtıldı! Özellikleri mutlu etti, fiyatları üzdü - Resim : 5

Q8 e-tron ailesinin en güçlü ve dikkat çekici üyesi olan, 3 motora sahip olan Audi SQ8 e-tron modeli ise SUV kasa tipi ile geliyor ve tam 513 km menzil sunuyor.

Elektrikli Audi Q8 e-tron tanıtıldı! Özellikleri mutlu etti, fiyatları üzdü - Resim : 6

Audi tarafından tanıtılmış olan bu otomobil modelleri özellikleri ve tasarımları ile büyük dikkat çekerken araçların fiyatları ise oldukça yüksek seviyelerde tutuluyor. İlgili otomobil modellerinin 2023 yılının ilk çeyrek diliminde satışta olması beklenirken fiyatının ise 74 bin 400 Euro tutarından başlayacağı belirtiliyor. Öte yandan bu aracın 2024 yılı itibarıyla Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.

Etiketler: audi