Ekşi Sözlük yönetimi ile İBB yönetimi arasında 'hesap kapatma' kavgası! Gerekçede dikkat çeken detay

21 Şubat 2023'ten beri kapalı olan farklı domainlerle yazarlarla buluşan Ekşi Sözlük'ün erişim engeli dün kaldırıldı. Ekşi Sözlük yönetimi, Ekrem İmamoğlu destekleyen hesapları kapattığı iddia edildi. Ancak sözlük yönetimi, aynı IP adresinden sözlüğe giren ve birbirlerinin başlıklarına entry'ler girerek görünürlüğü artırmaya çalışan hesapları 15 Ocak'ta kapattığını açıkladı.

Ekşi Sözlük yönetimi ile İBB yönetimi arasında 'hesap kapatma' kavgası! Gerekçede dikkat çeken detay

Çevrimiçi sözlük platformu Ekşi Sözlük, 21 Şubat 2023 tarihinden beri kapalıydı.

Dün itibariyle erişim engeli kalktığını açıklayan Ekşi Sözlük yönetimi, bu kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek veren bazı hesapları kapattığı iddia edildi. 

Sosyal medya platformu X'te İBB'ye yakın “Büyükşehir Çalışıyor” isimli hesap, “Ekşi Sözlük, Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen hesapları hiçbir gerekçe göstermeden kapattı” şeklinde bir paylaşımda bulundu. 

 Bu paylaşımın ardından İmamoğlu destekçileri ile Ekşi Sözlük yönetimi arasında tartışmalar yaşandı.

Öyle ki Ekrem İmamoğlu'na yakın hesaplar, 'Ekşi Sözlük'ün açılması karşılığında İmamoğlu'nu destekleyen hesap ve paylaşımların kapatılması mı teklif edildi' iddiaları ortaya atıldı. 

Ekşi Sözlük yönetimi ise konuya ilişkin X hesabından bir paylaşım yaptı. 

“Herhangi birini "desteklemek" kapatılma sebebi değildir”

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Aynı IP adresinden sözlük'e giren ve birbirlerinin başlıklarına entry'ler girerek başlıkların görünürlüğünü arttırmaya çalışan hesaplar 15/01/2024'te "çoklu hesabın kötüye kullanımı" sebebiyle kapatıldı. herhangi birini "desteklemek" sözlük hesabının kapatılma sebebi değildir.

“Ulaş Yılmaz açılması için 11 hesap iletti, açılmadı”

İBB sosyal medya koordinatörü olduğunu belirten ulaş yılmaz ekibimize 11 hesap iletti ve hesapların yeniden kullanıma açılmasını talep etti. ekibimizin işleminde hata olmadığından hesaplar açılmadı.

“İmamoğlu ve ekibinin kullanabileceği sözlük hesabı var”

buyrun benim’de konuğumuz olan @ekrem_imamoglu ve ekibinin kullanabileceği bir sözlük hesabı zaten bulunmakta.”

Ulaş Yılmaz: Gerekçe göstermeden kapattığınız hesaplar var

Ekşi Sözlük tarafından kapatılan hesapların İBB Dijital İletişim Koordinatörü Ulaş Yılmaz tarafından yönetildiğinin ima edilmesinin ardından Yılmaz, X hesabından, “Sadece başlık açan, belirttiğiniz şekilde bir usulsüz kullanımda bulunmayan ve de gerekçe göstermeden kapattığınız hesaplar var, aksini ispatlamak bizim için çok kolay.” açıklaması yaptı. 

Ulaş Yılmaz, Ekşi Sözlük’ün iddia ettiği ‘11 hesabın yeniden kullanıma açılmasını istedi’ ifadelerine herhangi bir cevap vermedi. 

Öte yandan Ekşi Sözlük’ün söz konusu paylaşımının altına Ekrem İmamoğlu hakkında paylaşım yapan bilindik X hesaplarının yanıt verdiği dikkat çekti.