Ekrem İmamoğlu'ndan kurgu videoya ve sesi taklit edilen videoya tepki: Allah akıl versin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Enstitü İstanbul İSMEK 2. Eğitmenler Zirvesi'nde konuştu. Son günlerde kurgulu video ve sesi taklit edilen videoya tepki gösteren İmamoğlu, "Ekrem İmamoğlu’nun burada konuştuğu kelimeleri yapay zekayla çevirerek, bir yayın yaparak insanları aldatmanın tanıtıma katkı sunacağını düşünen bir anlayışla karşı karşıyayız." dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan kurgu videoya ve sesi taklit edilen videoya tepki: Allah akıl versin

Enstitü İstanbul İSMEK 2. Eğitmenler Zirvesi, Harbiye’deki Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda bugün yapıldı. Zirvede konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçime kısa bir süre kala kendisi hakkında hazırlanan, sesi taklit edilmiş montaj videoya tepki gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İnanın, ne toplum kültürümüze uygun ne insani düşüncelere ya da mantığa uygun ne evrensel değerlere uygun ne inancımıza uygun olmayan bu tür tutum ve tavırları ortaya koyan kişilere, insanlara, siyasi partilere, gruplara ya da bu işe aday insanlara ben, ‘Allah akıl versin’ diyorum.” dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun ilgili konuşması şöyle;

Ne yazık ki bugün görüyoruz öyle enteresan metotlarla, yani olmayan bir kaza anını ya da bozulmuş bir otobüs anını kayda almanın ya da Ekrem İmamoğlu’nun burada konuştuğu kelimeleri yapay zekayla çevirerek, bir yayın yaparak insanları aldatmanın tanıtıma katkı sunacağını düşünen bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu, üzüntü verici.

Allah akıl versin diyorum

Bir yanıyla da karşımızdaki şu an mevcuda çıkmış olan anlayışın ya da yönetime gelmeye dönük adım atan anlayışın ortaya koyduğu metodun sadece şu olduğunu görüyoruz. Karalamak, kötülemek, aşağılamak veya olmayan şeyleri olmuş gibi göstermek. İnanın, ne toplum kültürümüze uygun ne insani düşüncelere ya da mantığa uygun ne evrensel değerlere uygun ne inancımıza uygun olmayan bu tür tutum ve tavırları ortaya koyan kişilere, insanlara, siyasi partilere, gruplara ya da bu işe aday insanlara ben, ‘Allah akıl versin’ diyorum. Başka bir şey demek istemiyorum. Akla, bilime, tekniğe, eğitime ihtiyacı olanları da Enstitü İstanbul İSMEK’e davet ediyorum. Gelsinler, burada eğitim alsınlar. Belki de etik kuralları anlatmak, iyi insan olmayı, iyi vatandaş olmayı, ahlâklı birey olabilmeyi de anlatmak ve öğretmek konusunda, özellikle bu tür girişimleri olan bir kısım siyasi gruplara kurs olarak açmamız gerekiyor.