Eğitim sisteminde 4 gün 3 gün tatil sistemine geçiliyor! Anne babalar bu haber sizin için! İşte detaylar

Avrupa’da eğitim sistemi, öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesi ve hayatın tadını çıkarması için yeni bir modele geçiyor. Bazı ülkelerde uygulanan 4 gün okul 3 gün tatil sistemi, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde 6 Avrupa ülkesinde daha hayata geçirilecek.

Eğitim sisteminde 4 gün 3 gün tatil sistemine geçiliyor! Anne babalar bu haber sizin için! İşte detaylar

Bu sistem, dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip olan Finlandiya’da uzun yıllardır başarıyla uygulanıyor. Finlandiya’da öğrenciler haftada 4 gün okula giderken, 1 gün ise tamamen sosyal aktivitelere ayrılıyor. Bu aktivitelerde ise herhangi bir devam zorunluluğu bulunmuyor.

Avrupa’da bu sisteme geçen ülkeler arasında İngiltere, İzlanda, Norveç, İsveç, Danimarka ve Hollanda yer alıyor. Bu ülkelerde yapılan araştırmalar, 4 gün okul 3 gün tatil sisteminin öğrencilerin akademik başarısını, motivasyonunu ve mutluluğunu artırdığını gösteriyor.

Eğitim sisteminde 4 gün 3 gün tatil sistemine geçiliyor! Anne babalar bu haber sizin için! İşte detaylar - Resim : 1

Peki ya Türkiye?

Türkiye’de ise böyle bir sistem şimdilik gündemde değil. Fakat Avrupa’daki eğitim sisteminin Türkiye’ye de etkileri olduğu biliniyor. Yani yakın bir gelecekte benzer bir sistemin Türkiye’de bazı şehirlerde pilot olarak uygulanmaya başladığını görmek sürpriz olmaz. Elbette buna en çok veliler üzülecektir. Malum, günümüzde pek çok veli okulları bir eğitim yuvasından ziyade çocuklarını gönderdikleri kreş olarak görüyor.

Sizce de ülkemizde 4 gün okul 3 gün eğitim modeline geçilmeli mi? Yorumlarınız bizler ve yetkililer için çok değerli.

Etiketler: eğitim sistemi