Edirne, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya dikkat! Çarptığını öldürebilir, bu tarihte kapıya bile çıkmayın

Meteoroloji uzmanlarından Marmara bölgesi için gelen son dakika uyarısı herkesi korkuttu.

Edirne, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya dikkat! Çarptığını öldürebilir, bu tarihte kapıya bile çıkmayın

Küresel iklim değişikliğinden etkilenen Türkiye mevsim kaymaları ve anormal hava olaylarına şahit olmaya devam ediyor. Meteorolojik kaynaklardan gelen son bilgide bugünden itibaren Trakya başta olacak şekilde pek çok ilin etkileneceği hava olayları aktarıldı.

Hava Forum resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, bugünden itibaren sıcaklıkların 10-12 derece kadar düşeceği belirtilirken, düşüşün Trakya'dan başlayarak Marmara ve Batı-Orta Karadeniz'e kadar ilerleyeceği aktarılarak şu ifadelere yer verildi:

"Dikkat: Bugün (perşembe) sıcaklıklarda bugüne göre 10-12 derece birden ani düşüş bekliyoruz. Perşembe günü Trakya'dan başlayarak Marmara ve Batı-Orta Karadeniz hattında bir yerlere hava patlayacak gibi duruyor. Lokasyon netlik kazanmadı. Zarar verici boyutta dolu yağabilir. Hortum çıkabilir, downburst (aşağı yönlü ani fırtına patlaması) yaşanabilir. Riskli bir gün. Sürprize açık, takip ediyoruz. Akşam ve gece gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz."

Edirne, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya dikkat! Çarptığını öldürebilir, bu tarihte kapıya bile çıkmayın - Resim : 1

SICAKLIK DÜŞÜŞÜNDEN HANGİ İLLER ETKİLENECEK?

Perşembe günü başlayan ve Cuma, Cumartesi, Pazar günleri devam etmesi beklenen sıcaklık düşüşü Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ başta olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya gibi illeri büyük oranda etkileyecek.