E-Devlet Sosyal Yardım Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bu yazıda e devlet yardımıyla sosyal yardım sorgulama nasıl yapılır, başvuru işlemleri nasıl gerçekleştirilir, sosyal yardım parası ne kadardır gibi sorulara cevap verdik. Eğer siz de sosyal yardım parası almak istiyorsanız aşağıdaki bilgileri kullanarak başvuru işleminizi gerçekleşirebilirsiniz.

E-Devlet Sosyal Yardım Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sosyal yardım başvurusu yapıldıktan sonra paraya gereksinim duyan kişiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının oluşturup geliştirmiş olduğu e devlet üzerinden sosyal yardım sorgulama sekmesinden yapılan başvurunun neticesi öğrenilebilir.

E-devlet Sosyal Yardım Müracaatı Nasıl Yapılır?

Sosyal yardım başvurusu kimlik numarasının son rakamına göre gerçekleştirilir. Rakamlar ve başvurunun yapılacağı günler bakanlık tarafından şu şekilde belirlenmiştir:

  • 0 Pazartesi
  • 2 Salı
  • 4 Çarşamba
  • 6 Perşembe
  • 8 Cuma günleri olmak üzere belirtilmiştir. Cumartesi ve Pazar günleri için belirlenmiş bir sınır yoktur isteyen herkes bu günlerde sosyal yardım başvurusunda bulunabilir.

Kimlik numaranıza göre başvuru yapılması gereken gün belirlendikten sonra başvuru sırası şöyledir:

  • Öncelikle e-devlet sistemine girmek için bir şifre gereklidir. Eğer bu şifreye sahip değilseniz PTT şubelerinden cüzi bir miktarla şifreyi edinebilirsiniz.
  • Eğer şifreniz varsa açılan giriş ekranındaki istenen bilgiler olan kimlik numarası ve şifrenin girilmesi lazımdır.
  • Giriş yapıldıktan sonra çıkan sayfanın üst kısmında arama butonuna Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yazılarak sosyal yardım başvuru ekranına gelinir ve istenen bilgiler girildikten sonra başvuru işlemi gerçekleştirilir. Sosyal yardım sorgulama sekmesinden netice öğrenilir.

Sosyal Yardım Parasının Miktarı Nedir?

Sosyal yardım maaşı 1100 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Sosyal Yardım Maaşı Nereye Yatar?

E-Devlet Sosyal Yardım Sorgulama Nasıl Yapılır? - Resim : 1

Sosyal yardım parası e devlet başvurusunda başvuran kişinin vermiş olduğu bankanın hesap numarasına yatırılır. Eğer kişinin banka hesap numarası yoksa veya başvuruda banka hesap numarası bilgisi verilmemişse ödemeler PTT şubelerine yapılır. Kişi kendisine en yakın şubeye giderek sosyal yardım parasını alır. Başvuran kişi paranın nereye yattığını sosyal yardım sorgulama sekmesinden öğrenebilir.

Sosyal Yardım Parası Alabilmenin Şartları Nelerdir?

Sosyal yardım parası alma koşulları şunlardır:

  • Kişinin ikamet ettiği meskene giren paranın bakanlıkça belirlenen miktarın altında olması gerekir.
  • Kişinin ikamet ettiği meskendeki birey sayısı da başvurular değerlendirilirken göz önünde bulundurulur. Kişi sayısı arttıkça başvurunun onaylanma ihtimali de artar.
Etiketler: e-devlet, sosyal yardım