Dünyanın en zengin Türküydü! Yıllar sonra ortaya çıkan Mehmet Emin Karamehmet'in son hali

Dünyanın en zengin Türk ünvanını halen elinde bulunduran ve uzun yıllardır ortalıklarda görünmeyen Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'in son fotoğrafı kamuoyunda gündem oldu. İşte Mehmet Emin Karamehmet'in son hali...

Dünyanın en zengin Türküydü! Yıllar sonra ortaya çıkan Mehmet Emin Karamehmet'in son hali

Çukurova Holding’in 80 yaşındaki patronu Mehmet Emin Karamehmet, Forbes dergisinin 2000 yılında açıkladığı “dünyanın en zenginleri” sıralamasında 8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 29. kişisi olmuştu.

Türkiye’nin en büyük GSM şirketi Turkcell,  Pamukbank, Yapı Kredi, medya sektöründen Show TV, Akşam Gazetesi, Türkiye’nin en büyük savunma şirketlerinden BMC vb gibi şirketlerin bir dönem sahibi Mehmet Emin Karamehmet idi. Ancak TMSF’nin mallarının büyük kısmına el koyması ve yaptığı yanlış yatırımlar Karamehmet’in servetini ve şirketlerini kaybetmesine neden oldu.

Dünyanın en zengin Türküydü! Yıllar sonra ortaya çıkan Mehmet Emin Karamehmet'in son hali - Resim : 1
Mehmet Emin Karamehmet'in eski hali.

Mehmet Emin Karamehmet, 2000 yılında Forbes dergisinde bu zamana kadar en üst sıraya çıkan Türk unvanını elde etmişti. Günümüzde ise serveti her ne kadar düşmüş olsa da Forbes dergisinde bu zamana kadar en üst sıraya çıkan Türk unvanı hâlen kendisinde bulunuyor.

Çok uzun süredir ortalıkta görünmeyen Mehmet Emin Karamehmet'in fotoğrafını Turkcell Eski Genel Müdürü Murat Erkan yayınladı.

Mehmet Emin Karamehmet'in son hali
Mehmet Emin Karamehmet'in yeni hali. Nisan 2024

Murat Erkan, Linkedin profilinde yaptığı paylaşımında, “Bundan tam 30 yıl önce Turkcell’i kurarak Türkiye’de iletişimin çağ atlamasına öncülük eden kıymetli patronumuz Mehmet Emin Karamehmet’i ofisinde ziyaret ettik. Dinamizmi ve çalışma azmine bir kez daha hayran kaldım. Çok büyük saygı duyduğum Mehmet Bey ile sohbet her zamanki gibi çok keyifliydi.” dedi.