DSÖ salgına karşı uyardı: Yeni varyant aşıya dirençli çıktı! BA5 varyantı belirtileri gribe çok benziyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgını yeni varyantı ile ön plana çıkıyor. Omicronun alt varyantı olarak kabul edilen BA5 varyantı farklı semptomlar ile kendini belli ediyor. Mevsimsel grip ve nezle hastalığına oldukça benzeyen bu yeni varyantın ilk belirtileri detayları ile haberimizde…

DSÖ salgına karşı uyardı: Yeni varyant aşıya dirençli çıktı! BA5 varyantı belirtileri gribe çok benziyor!

Dünya Sağlık Örgütü açıklama yaptı. Yaptırılan aşılara karşı oldukça dirençli olan yeni bir varyantın etkisi altında kalındığını ifade etti. Vaka sayılarında artış devam ediyor ve bu yeni varyantın belirtileri vatandaş tarafından da merak ediliyor. Omicronun alt varyantı olarak kabul edilen BA5 varyantı son açıklanan rakamlara göre 96 kişinin ölümüne neden oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI TEMMUZ AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI!

Sağlık Bakanlığı Covid-19 hastalığına yönelik son verilerini açıkladı. Elde edilen verilerde Temmuz ayındaki artış dikkatleri çekiyordu. Temmuz ayının ortasında Corona virüse ortalama 226 binden fazla kişi yakalandı. Bu kişiler arasından 96 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 124 bin kişinin tedavisi tamamlandı.

YENİ VARYANTIN EN BELİRGİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

DSÖ salgına karşı uyardı: Yeni varyant aşıya dirençli çıktı! BA5 varyantı belirtileri gribe çok benziyor! - Resim : 1

Omicronun alt varyantı olarak gündeme gelen BA5 varyantı hızlı yayılma ve etkisini daha dirençli bir şekilde ortaya koyma özelliği olduğu biliniyor. En belirgin semptomları arasında bir anda başlayan yüksek ateş, kalıcı öksürük, vücut yorgunluğu ve burun akıntısı ile kendini ortaya çıkarıyor. Bu yönüyle grip ya da nezleye benziyor.

17 BİN KİŞİ İLE GÖRÜŞME YAPILDI BULGULAR RAPORLANDI!

Yeni varyanta yakalanmış olan 17 bin kişi ile görüşme yapıldı. Elde edilen verilere göre ilk sıralarda yer alan semptom boğaz ağrısı oldu. Koronavirüs salgınında en çok görülen belirtiler arasında yerini alan yüksek ateş, koku ve tat kaybı yaşama durumu sıklığında ise azalma fark edildi. Vakalar son belirtiler olarak bunları görmeye başladı.

BA5 VARYANTI DİKKAT ÇEKEN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Elde edilen veriler doğrultusunda ilk olarak kişide boğaz ağrısı yoğun olarak fark ediliyor. Buna baş ağrısı eşlik ediyor. Ardından burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve kuru bir öksürük kendisini fark ettiriyor.

Sonraki aşamalarda ses kısılması, vücutta ağrılar, ateş, nefes darlığı, kulak ağrısı ya da koku kaybı yaşanabiliyor. Bunlar daha az ihtimal olarak ön plana çıkıyor.

Etiketler: Omicron, BA5, dsö, covid19