DSÖ maymun çiçeği virüsüne karşı uyardı: Cinsel partner sayısını azaltın

Dünya Sağlık Örgütü, tüm dünyada etkisini göstermeye başlayan maymun çiçeği virüsü ile ilgili önemli bir uyarı yaptı. Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri maymun çiçeği virüsünün hızlı yayılmasını engellemek için cinsel partner sayısının azaltılması gerektiğini duyurdu…

DSÖ maymun çiçeği virüsüne karşı uyardı: Cinsel partner sayısını azaltın

Koronavirüs salgınının ardından şimdi de maymun çiçeği virüsü ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün sık sık uyarılarda bulunduğu maymun çiçeği virüsüyle ilgili küresel acil durum ilan edildi. Uzmanlar virüs hakkında dikkat çeken bir uyarıda bulunurken, vakalar dünya genelinde hızla artmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı son açıklamada insanların bu virüse yakalanmaması için cinsel partner sayısında sınırlama yapmaları gerektiği belirtildi.

DSÖ’den Cinsel Partner Uyarısı

DSÖ maymun çiçeği virüsüne karşı uyardı: Cinsel partner sayısını azaltın - Resim : 1

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Adhanom Ghebreyesus, maymun çiçeği virüsü riskine karşı en iyi korunma yolunun bu hastalığa yakalanmamak olduğunu söyledi. Hastalığa karşı maruz kalma riskini azaltmak en iyi korunma yolu olarak gösterilirken bununla ilgili cinsel partner uyarısı geldi. DSÖ Başkanı Ghebreyesus, “Şu anda cinsel partner sayınızı azaltmayı düşünmeli, yeni partnerlerle seksi yeniden gözden geçirmeyi ve gerekirse takibi sağlamak için yeni partnerin iletişim bilgilerini paylaşmalısınız.” ifadeleriyle dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Tüm dünyada maymun çiçeği virüsünün vaka sayısı hızla artarken, uzmanlar da bu hastalığa karşı insanları uyarmaya devam ediyor. Maymun çiçeği virüsünün yayılma hızı son dönemde arttı ve DSÖ yetkilileri bu konuda cinsel partner uyarısında bulundu. Bu virüsün özellikle eşcinsel erkekler arasında artış gösterdiği belirtilirken DSÖ Başkanı Adhanom Ghebreyesus bu uyarıyı eşcinsel erkekler için de yaptı.

Vaka Sayısı 18 Bini Aştı

Maymun çiçeği virüsü ile ilgili endişeler hızla artarken, mevcut verilere göre 78 ülkede 18 binden fazla vaka olduğu belirtildi. DSÖ Başkanı, vakaların yüzde 70’inin Avrupa’da görüldüğünü açıkladı. Mayıs ayında tespit edilen maymun çiçeği virüsünün bu zamana kadar 5 ölüme yol açması ve hastalığa yakalananların sadece yüzde 10’unun hastanelere başvurduğu ifade edildi. Maymun çiçeği belirtileri arasında ateş, yorgunluk ve deride kabarıklık yer alıyor. Virüs birkaç hafta içinde etkisini kaybederken virüsten ölenlerin Afrikalı olduğu belirtildi.

Etiketler: maymun çiçeği