Döviz fiyatları bugün ne kadar? 4 Eylül 2023 güncel döviz fiyatları! Dolar ve Euro 4 Eylül 2023 ne kadardan işlem görüyor?

4 Eylül 2023 Pazartesi günü, Dolar ve Euro fiyatları, Merkez Bankası’nın sürpriz faiz kararı sonrası temkinli seyir sürüyor. Peki 4 Eylül 2023 Pazartesi dolar ve Euro kaç liradan satılıyor.

Döviz fiyatları bugün ne kadar? 4 Eylül 2023 güncel döviz fiyatları! Dolar ve Euro 4 Eylül 2023 ne kadardan işlem görüyor?

Dolar ve Euro fiyatları, haftanın ilk günü olan 4 Eylül 2023 Pazartesi günü yatay seyrediyor. Dolar/TL ve Euro/TL, Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararı sonrası yüksek seviyelerini koruyor.

DOLAR NE KADAR?

Dolar, önceki kapanışını 26,68 TL üzerinden yapan dolar/TL 26,78 liradan alınıyor, 26,80 liradan satılıyor.

EURO NE KADAR?

Euro ise bugün 28,80 liradan geri alınırken, hafta içi satış fiyatı ise 28,82 lirada konumlanmış durumda.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI DÖVİZ FİYATLARINI NASIL ETKİLEDİ?

Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta yaptığı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 19'da sabit tuttu. Bu karar piyasalarda sürpriz olarak algılanırken, döviz kurlarında yükselişe neden oldu. Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede kararlı olmadığı endişesiyle dolar/TL ve Euro/TL tarihi zirvelerini gördü.

KÜRESEL PİYASALARDAKİ GELİŞMELER DÖVİZ FİYATLARINI NASIL ETKİLİYOR?

Dolar ve Euro fiyatlarını etkileyen önemli bir faktör de küresel piyasalardaki gelişmelerdir. ABD'de istihdam verileri, Avrupa'da koronavirüs salgını ve Çin'de ekonomik yavaşlama döviz kurlarını etkiliyor. ABD'de cuma günü açıklanan istihdam verileri beklentilerin altında kalırken, dolar endeksi geriledi. Avrupa'da ise koronavirüs salgınında yeni dalga endişesiyle Euro baskı altında kaldı. Çin'de ise ekonomik büyümenin yavaşlaması ve düzenleyici tedbirlerin artmasıyla yuan değer kaybetti.

Etiketler: Dolar, Euro