Dondurma tüketmek diyete zarar verir mi? Doğal ürünlerle ev yapımı diyet dondurma tarifi

Havaların ısınması ile beraber tüketimi hızla artan dondurmanın sağlıklı bir şekilde evde yapılabilmesi mümkündür. Doğal ürünlerden yapılan içerisine konan malzemelerin bilindiği ev yapımı dondurma çok fazla tüketildiğinde kilo aldırmaya başlar mı? Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma içerisinde kaç kalori barındırır? işte detaylar…

Dondurma tüketmek diyete zarar verir mi? Doğal ürünlerle ev yapımı diyet dondurma tarifi

Dondurma içerisinde süt, şeker ve meyve suyu gibi malzemelerin karışımından oluşan bir şölen barındırıyor. Her ne kadar sağlıklı maddeler olarak gözükse de aslında meyvenin kendisinden daha çok suyundan elde edilen bu ürün şekerle temas ettiğinde kan şekeri seviyesinde ani yükselmeye neden olabiliyor. Konu üzerine diyetisyen ve Fitoterapi uzmanı Fulya Kayar önemli açıklamalarda bulundu.

DONDURMA TÜKETMEK DİYETE ZARAR VERİR Mİ?

En çok merak edilen soru ise özellikle diyet sürecinde bir top dondurma tüketmenin vücuda zarar verip vermeyeceği oldu. Dondurmanın külahı 150 kalori içeriyor ve bu karbonhidrat barındıran külah kısmından ileri geliyor. Bu da demek oluyor ki dondurma olmadan bir külah yendiğinde yaklaşık 3 dilim ekmeğe denk geliyor.

DONDURMA ARA ÖĞÜN OLARAK KULLANILABİLİR!

Uzman diyetisyen özellikle diyet programlarında eklenen dondurma için ara öğün olarak tüketilmesinin mümkün olabileceğini ifade ediyor. “Diyet yapanlar ara öğün olarak badem, kuruyemiş, elma, meyve gibi farklı porsiyonlardaki ürünleri tüketmek yerine dondurmada ara öğün olarak kullanılabilir” açıklamasında bulundu.

DONDURMA HAFTADA NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Dondurma tüketmenin sakıncalı hale gelmesine engel olacak olan sayı da belli oldu. Haftada 2 gün yalnızca 2 top dondurma tüketmenin herhangi bir soruna yol açmayacağı ifade ediliyor. Uzman diyetisyen gün içerisinde metabolizmayı da hızlandırıcı su tüketildiğinde süreçte bir zararı olmayacağını ifade ediyor. “Hayat dengeden ibarettir” diyen uzman doktor her besinde fazlalık zarardır. “Porsiyonlara dikkat edilmeli ve kontrollü olunmalıdır. Evde yapıldığında daha besleyici ve sağlıklı olduğunu unutulmamalıdır” dedi.

1 TOP DONDURMA KAÇ KALORİ İÇERİYOR?

Diyet sürecinde özellikle kaloriler ön plana çıkıyor. Bir top dondurma içerisinde yaklaşık 120 kalori barındırıyor. Dondurmanın türü de bu kalori oranını etkileyebiliyor. Bir top Maraş dondurması yağ oranı yüksek olduğu için yaklaşık 200 kalori içeriyor. Bir top sade dondurma içerisinde %45 oranında karbonhidrat, %47 yağ, %8 protein yer alıyor.

EV YAPIMI DOĞAL DİYET DONDURMA TARİFİ

Dondurma tüketmek diyete zarar verir mi? Doğal ürünlerle ev yapımı diyet dondurma tarifi - Resim : 1

Dondurmayı evde yapabilmek mümkün. Özellikle diyet sürecinde hem kolay hem besleyici pratik bir tarif arayanlar için malzemeleri ve yapılışı ile evde dondurma tarifi…

DİYET DONDURMA MALZEMELERİ:

  • 5 adet çilek
  • 1 adet muz
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Bir tatlı kaşığı bal

DİYET DONDURMA YAPILIŞI:

Tarife başlamadan önce çilek ve muz yıkanıp doğrandıktan sonra bir gece öncesinden dondurucuya kaldırılır. En az 7 saat dondurulması gereklidir.

Ardından bir kabın içerisine doğurarak dondurucuya kaldırılmış olan çilek ve muz karışımı alınır.

Üzerine 4 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 1 yemek kaşığı bal ilave edilerek blender ile karıştırılır.

Bu karışım dondurulacak olan özel kaplara yerleştirilir ve 5-6 saat daha dondurucuda bekletilir.