Dondurma can aldı: Dondurma yerken en az 2 defa düşünün! Dondurma patır patır öldürüyor, 3 kişinin canını aldı

Son dönemde dondurma tüketimi sonrası yaşanan sağlık sorunları, ciddi endişelere yol açtı. İnsanları serinletmek için başvurulan bu lezzetli atıştırmalığın, bilinçsiz tüketimi hayatlarına mal oldu.

Dondurma can aldı: Dondurma yerken en az 2 defa düşünün! Dondurma patır patır öldürüyor, 3 kişinin canını aldı

Dünya çapında son yılların en sıcak yazı yaşanırken insanlar bir nebze serinlemek için buzlu ve soğuk yiyeceklere, içeceklere sarıldı. Serinlemek ve rahatlamak için bir numaralı tercih olan dondurma ise bu kez zevk vermek yerine resmen can aldı. Bu haberi duyanlar artık dondurma ile aralarına mesafe koyacak. Üç kişinin canını alana dondurma, ,resmen korkulu bir rüyaya dönüştü.

DONDURMANIN İÇİNDEKİ O BAKTERİ ÖLÜME NEDEN OLDU

Olay ABD’nin Washington eyaletinde meydana geldi. Eyaletin Tacoma kentinde bir işletme dondurma makinelerini doğru şekilde temizlemeyince Listeria bakterisinin oluşumuna neden oldu. Keyif yapmak için Listeria bakterisinin bulaştığı makineden çıkan “milkshake” içen 3 kişi bir anda rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar.

Olayın ardından Washington Eyaleti Sağlık Departmanı olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Araştırmalar sonucunda Frugal adlı işletmede dondurma makinelerinin doğru şekilde temizlenmediği ortaya çıktı. Makineler doğru temizlenmediği için ise Listeria bakterisinden ortaya çıkan “Listeriozis salgını” 3 kişiyi canından etti. Öte yandan aynı bakterini bulaştığı üç kişi ise hastanelik oldu.

Dondurma can aldı: Dondurma yerken en az 2 defa düşünün! Dondurma patır patır öldürüyor, 3 kişinin canını aldı - Resim : 1

6 KİŞİDEN 3’Ü O BAKTERİ YÜZÜNDEN ÖLDÜ

27 Şubat ve 22 Şubat tarihlerinde hastaneye kaldırılan 6 kişinin de milkshake kaynaklı rahatsızlandıkları ve vücutlarına Listeria bakterisinin bulaştığı tespit edildi. Altı kişinin de 40 ila 79 yaş aralığında olduğu ve salgın nedeniyle bağışıklık sistemlerinin zayıfladığı öğrenildi.

Üç kişiyi canından eden üç kişiyi de hastanelik yapan olaydan sonra Tacoma bölgesinde milkshake satışı durduruldu. Dondurma makinelerinin ise baştan temizlenip test edilmesi için bağımsız bir tesise yollandığı bildirildi.

Etiketler: dondurma