Dolar ve Euro Rekor Kırıyor: 21 Kasım 2023’te Döviz Kurları Ne Durumda? Altının yükselişi doları nasıl etkiledi?

21 Kasım 2023 Salı günü döviz kurları, tarihi rekorlar kırdı. Dolar ve euro, küresel piyasalarda artan belirsizlik ve Türkiye’deki ekonomik sorunlardan etkilenerek yükselişini sürdürdü. Uzmanlar, döviz kurlarının 2023 yılında daha da yükselebileceğini ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Bu haberde, döviz kurları 21 Kasım 2023’te kaç lira oldu gibi soruların cevaplarını bulacaksınız. İşte döviz kurlarındaki son durum…

Dolar ve Euro Rekor Kırıyor: 21 Kasım 2023’te Döviz Kurları Ne Durumda? Altının yükselişi doları nasıl etkiledi?

Döviz kurları, küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ve Türkiye’deki ekonomik verilerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. 21 Kasım 2023 Salı günü dolar ve euro, yeni rekor seviyelere ulaştı. Dolar 28,78 lira, euro ise 31,60 lira ile tarihi zirvelerini gördü. Uzmanlar, döviz kurlarının 2023 yılında daha da yükselebileceğini ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

DOLAR 28,78 LİRAYA ÇIKTI

Dolar/TL kuru, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artışlarını yavaşlatma sinyali ve ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının devam etmesi nedeniyle yükselişini sürdürüyor. Foreks piyasalarında dolar/TL, bugünkü işlemlerde 28,78 liraya kadar çıkarak yeni rekorunu kırdı. Kapalı Çarşı’da ise dolar 28,80 liradan alıcıyla buluştu. Dolar/TL kuru, değeri euro/dolar paritesi ve dolar endeksinin fiyatına göre hesaplanıyor.

EURO 31,60 LİRA OLDU

Euro/TL kuru da dolar/TL gibi yükselişini sürdürdü. Euro, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) parasal genişlemeyi sonlandıracağını açıklaması ve Avrupa Birliği’nin (AB) bütçe kriziyle boğuşan İtalya’ya karşı taviz vermeyeceğini belirtmesi nedeniyle değer kazandı. Foreks piyasalarında euro/TL, bugün 31,60 liraya kadar yükselerek yeni rekorunu kırdı. Kapalı Çarşı’da ise euro 31,65 liradan alıcıyla buluştu. Euro/TL kuru, değeri euro/dolar paritesi ve TL’nin fiyatına göre hesaplanıyor.

DÖVİZ KURLARI 2023 YILINDA DAHA DA YÜKSELECEK

Döviz kurlarındaki yükselişin temel nedeni, küresel piyasalarda artan belirsizlik ve Türkiye’deki ekonomik sorunlardır. Döviz kurları, yatırımcıların ‘riskli varlık’ olarak kabul ettiği bir yatırım aracıdır. Uzmanlar, döviz kurlarının 2023 yılında daha da yükselebileceğini ve yeni rekorlar kırabileceğini tahmin ediyor. Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Dolar/TL kuru, 2023 yılında 30 lirayı aşabilir. Euro/TL kuru ise 35 lirayı görebilir. Döviz kurlarında yükseliş trendi devam ediyor. Yatırımcılar, döviz almak için henüz geç kalmış sayılmaz. Ancak döviz satmak için henüz erken. Sonraki aylarda döviz kurlarında yeni zirveler olabilir. Bu nedenle döviz almak isteyenler, düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir” dedi1.

Döviz almak için henüz geç kalmış sayılmayan yatırımcılar, düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Döviz satmak için ise henüz erken olduğu belirtiliyor. Sonraki aylarda döviz kurlarında yeni zirveler olabileceği öngörülüyor.

Etiketler: dolar, Euro/dolar