Dolar ve Euro ne kadar oldu? 5 Temmuz 2023 dolar kaç TL? Euro kaç TL?

Merkez Bankası (TCMB), bankalara kur korumalı mevduat dönüşleri için döviz satışına başladığını açıklarken, piyasalarda enflasyon verileri bekleniyor. Gelişmelerin ardından dolar ve euro merak ediliyor. Dolar ve Euro ne kadar oldu? 5 Temmuz 2023 dolar kaç TL? Euro kaç TL?

Dolar ve Euro ne kadar oldu? 5 Temmuz 2023 dolar kaç TL? Euro kaç TL?

Milyonlarca vatandaşın gözü emekli zammını etkileyen enflasyon oranlarına çevrildi.

Seçimlerin ardından TL'de yaşanan sert değer kaybının da etkisiyle TÜFE'nin Haziran'da aylık yüzde 4.84 artması, yıllık bazda ise sınırlı bir düşüşle yüzde 39.5'e gerilemesi bekleniyor.

TL'deki değer kaybının yanı sıra akaryakıt, otomobil, tütün, hizmetler, altın ve mücevherat fiyatlarındaki artışların da Haziran'da enflasyon üzerinde etkili olması bekleniyor.

Ekonomistler, TL'deki değer kaybının geçişkenlik etkisiyle fiyatları yükselterek enflasyona yukarı yönlü etkisinin devam edeceğini öngörürken Reuters anketinde yıl sonu enflasyon tahmin medyanı yüzde 51.50 seviyesinde.

MEMUR ZAMLARI BELLİ OLACAK

Veri sonrası yapılacak yasal düzenleme ile memur ve emeklilere verilecek nihai artış da belli olacak. Emekli ve memur maaşlarının artışına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin TBMM'ye bu hafta sunulması bekleniyor.

DOLAR VE EURO'DA SON DURUM


Dolar/TL 26.11 seviyesindeki tarihi zirvesine yakın seyrediyor. Faiz kararından bugüne TL, dolar karşısında yaklaşık yüzde 10, Haziran ayında ise yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti. Kur bu sabah saat 09.07'de 26.08 civarındaydı.

Euro TL ise saat 09.28'de 28.38 civarında işlem görüyor.

 

Etiketler: dolar, euro, döviz, kur