Dolar ve altının kaderi o saatte belli olacak FED Kasım ayı faiz kararı bugün ne zaman açıklanacak Powell konuşması saat kaçta?

Amerikan Merkez Bankası FED Kasım ayı faiz kararı için beklenen gün geldi. FED Başkanı Powell konuşması bugün ne zaman saat kaçta yapılacak belli oldu.

Dolar ve altının kaderi o saatte belli olacak FED Kasım ayı faiz kararı bugün ne zaman açıklanacak Powell konuşması saat kaçta?

Dünyanın hakim para birimi olması nedeniyle küresel piyasalar bugün açıklanacak FED Kasım ayı faiz kararına odaklandı. Sadece doların değil aynı zamanda borsa, bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleri ve altın fiyatlarının da kaderini belirleyecek olan kritik kararı FED Başkanı Powell açıklayacak. 

Pandemi sonrasında tüm dünyada olduğu gibi Amerika'da da enflasyon rakamları sert bir şekilde yükselmeye başlamıştı. FED ilk başta bu yükselişi ve enflasyonu geçici olarak gördüklerini dile getirse de sonrasında rakamların daha da agresif bir şekilde yükselmeye başlaması ile zorunlu olarak parasal sıkılaşma politikasına geçiş yapılmasına karar verilmiş ve faiz artırımı başlamıştı. 

FED KASIM AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Amerika Merkez Bankası FED Kasım 2022 toplantı tarihi 3 Kasım 2022 Çarşamba olarak ilan edilmişti. 2 Kasım 2022 tarihinde toplanan FED yapılan görüşmeler sonucunda alınan ortak faiz kararını bugün ilan edecek.

FED BAŞKANI POWELL KONUŞMASI BUGÜN SAAT KAÇTA, FED YENİ FAİZ KARARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Amerikan Merkez Bankası'nın kararı kadar FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamalarda piyasa tarafından merakla bekleniyor. Powell'ın şahin ya da güvercin mesajları açıklama metninde takip edilecek. Şahin mesajlar doları güvercin mesajlar ise altın, borsa ve kripto paraları destekleyecek.

FED KASIM AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE, FED KAÇ PUAN FAİZ ARTIRACAK?

FED'in Kasım ayında da faiz artırımına devam etmesine kesin gözü ile bakılırken yapılacak olan faiz artışının oranı ise merak konusu oldu. Amerika'da yapılan beklenti anketlerinde medyan beklenti bu toplantıda 75 baz puan faiz artışı yapılarak politika faiz oranının 3,75 - 4 puan aralığına çekilmesi yönünde oldu. Bu toplantıdan sonra faiz artışının düşürülmesi yönündeki güvercin mesajlar altını, 75 baz puan ve üzeri bir artış ya da şahin mesajlar ise doları destekleyecek.