Dolar Sahipleri Dikkat! Uzman İsim Uyardı! Dipleri Görmesini Beklemeyin!

Değerli madenler başta olmak üzere dolar kurunda yaşanan bu düşüş ne kadar devam edecek? Uzman isim dolar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde..

Dolar Sahipleri Dikkat! Uzman İsim Uyardı! Dipleri Görmesini Beklemeyin!

Piyasalardaki denge süreci korunamıyor. Ekonomik dalgalanmalar Amerika'daki FED'in faiz artışları ve BDDK kararının da etkisiyle ciddi bir düşüşe geçti. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın piyasalarının dışında dolar kuru üzerine de çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Nisan ayı ortalarında iken ileriye dönük hedeflerinde değişiklik yapan İslam Memiş takipçilerine yeni bir yol haritası oluşturdu. Özellikle yatırımcılara seslenerek: “Makas aralığına dikkat edin” uyarısında bulundu.

Dalgalı Seyir Dolarda Düşüşü Hızlandırıyor!

İslam Memiş hafta sonuna geçmeden önce önümüzdeki haftaya yönelik açıklamalarını paylaştı. Özellikle yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Pazartesi günü yaşanan kur dalgalanmaları doların gerilemesine neden oldu. 17 seviyelerinde iken dolar 16.07'ye kadar düştü. Bu durum gram altında da fark edildi. 1.250 seviyelerine ulaşan gram altın bir anda 950 TL seviyelerine kadar çekildi.

"Kapalıçarşı ile Ekran Rakamları Aynı Değil!"

Dolar Sahipleri Dikkat! Uzman İsim Uyardı! Dipleri Görmesini Beklemeyin! - Resim : 1

İslam Memiş’e göre geçtiğimiz haftalarda yaşanan yükselişte sınırlı bir alan fark ediliyordu. Fakat bu hafta geniş bir bant aralığı için hazırlıklı olun, uyarısında bulundu. Memiş tekrar tekrar yatırımcıları uyardı: “Ekranda gördüğünüz rakamlar Kapalıçarşı rakamları ile aynı değil. Makas aralığına çok dikkat edin” dedi.

Önümüzdeki süreçte yeni alım fırsatların olacağına da özellikle işaret etti. “Her dönem yaşanan sert düşüşler ardından bankaların makas aralığı ciddi anlamda açılıyor. Dikkat edin! Kapalı Çarşı piyasası ile aynı değil. Alım yapmak için dibi aramayın” diyerek ekledi.

"Dolar Almak için Dibi Görmeyi Beklemeyin!"

İslam Memiş yatırımcıları özellikle alım yapmak için bekleyenleri yeniden uyardı. Konuyu daha da netleştirebilmek için bir örnek üzerinden açıklamasını sürdürdü. “Bazı arkadaşlar 17 üzerinden satış yapmış durumda. Şu anda rakamlar 16.65 ya da 16.75'i gösteriyor. Yine de tatmin olmuyorlar. Almak için bekliyorlar. Daha da dibi görmeyi hedefliyorlar. Fakat makas aralığını unutuyorlar” dedi. “Ekranda gördüğünüz fiyatlar ile doları satın almak istediğiniz fiyat aynı değil. Dikkat edin!” diyerek bu konudaki ciddiyetini vurguladı.